Menu

ΣΥ.ΤΑ.ΤΕ: Στη ψηφιακή εποχή της Εθνικής Τράπεζας οι Εργαζόμενοι και η Ελληνική Κοινωνία περισσεύουν

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε να εξελίσσεται στην Εθνική Τράπεζα ένα κακοδουλεμένο θεατρικό έργο, με πρωταγωνιστές από τη μια τη Διοίκηση και από την άλλη τους εργαζόμενούς της. 

Όλοι μας γνωρίζαμε για τις μνημονιακές υποχρεώσεις των Τραπεζών, οι οποίες απαιτούσαν, σε βάθος χρόνου, τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας. Όμως, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί την τραγική διαχείριση που θα γινόταν σε βάρος τους, προκειμένου να επιτευχθούν άμεσα αυτές οι μειώσεις. Θεωρούσαμε, ότι προέχουν οι άνθρωποι και οι κοινωνίες και έπονται τα κέρδη, αφού πλούτος χωρίς ενεργούς πολίτες/καταναλωτές δεν έχει κανένα νόημα. Βέβαια, οι εξελίξεις στο θέμα τείνουν να μας διαψεύσουν. Λίγες μέρες μετά από την τυπική ολοκλήρωση και της τελευταίας επικαιροποιημένης εθελούσιας εξόδου, πληθαίνουν συνεχώς οι αναφορές από συναδέλφους μας, για «παραινέσεις» που δέχονται από μικρομεσαία και περιφερειακά στελέχη, τα οποία, με τη μορφή «φιλικών συμβουλών» και «καταστροφολογικών» σεναρίων, προσπαθούν να τους οδηγήσουν στην έξοδό τους από την Τράπεζα, χωρίς οι περισσότεροι να έχουν εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων ή το ηλικιακό όριο για τη συνταξιοδότησή τους. Στα παραπάνω να προσθέσουμε και την αυξημένη αυστηρότητα (τυχαία?) με την οποία η Διοίκηση αντιμετωπίζει πλημμελή παραπτώματα συναδέλφων, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορίας της παραπέμπει συναδέλφους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για μη εξυπηρετούμενες οφειλές, αρνούμενη να αντιληφθεί τις γενικότερες οικονομικές συνθήκες που δημιούργησαν το φαινόμενο και να βρει βιώσιμες λύσεις, με τη διαδικασία π.χ. του «split and freeze», όπως είχε συμφωνηθεί στην τελευταία Κλαδική Σύμβαση. 

Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται πλέον ως «βαρίδια» στην προσπάθεια μετασχηματισμού της Τράπεζας, την ίδια στιγμή που πολλαπλασιάζεται με γεωμετρική πρόοδο η πρόσληψη ειδικών συνεργατών και συμβούλων, με πλουσιοπάροχα συμβόλαια και τεράστιες ρήτρες αποζημίωσης. 
Η Διοίκηση διαψεύδει και «νίπτει τας χείρας» της για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, υπαινισσόμενη, ότι οι οδηγίες της έτυχαν κακής ερμηνείας και «βασιλικότερης του βασιλέως» εφαρμογής, από ορισμένα στελέχη της. Δεν δίνει όμως πειστικές απαντήσεις για την αθρόα και ανεξέλεγκτη πρόσληψη «εξωσχολικών», οι οποίοι τείνουν να ξεπεράσουν σε αριθμό το ενταγμένο προσωπικό της Τράπεζας (ή μήπως αυτός είναι ο στόχος?). 

Ο Σύλλογός μας, έγκαιρα, σε ανύποπτο χρόνο, είχε καταγγείλει το πρόβλημα καταστρατήγησης του Κανονισμού στο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, ο οποίος, όμως, μας είχε ενημερώσει τότε, ότι το ζήτημα αφορούσε συζήτηση που είχε ξεκινήσει το Υπουργείο με το αντιπροσωπευτικότερο Σωματείο στο χώρο μας και ότι θα μας ενημέρωνε για τις αποφάσεις που θα ληφθούν, στο πέρας αυτής της συζήτησης. Πέρασαν 18 μήνες από τότε χωρίς να έχουμε πάρει καμία απάντηση, ούτε από το Γενικό Γραμματέα, ούτε από το αντιπροσωπευτικότερο Σωματείο, για το αν έληξε αυτή η συζήτηση και ποιες αποφάσεις τελικά πάρθηκαν. 
Άραγε γιατί? Έχει συμφωνηθεί κάτι που δεν πρέπει να το μάθουν οι συνάδελφοι?
Και κάτι ακόμη. Ο πολυδιαφημισμένος «μετασχηματισμός» της Τράπεζας (για τον οποίο όλο ακούμε και τίποτα δεν ξέρουμε), αφορά και τους εργαζόμενους, την κοινωνία και τους πολίτες της χώρας μας ή μόνο λίγους και εκλεκτούς?
Στην προσπάθειά μας να ενημερωθούμε βρήκαμε κλειστές πόρτες. Τα αιτήματά μας για συναντήσεις με ανώτατα στελέχη της Διοίκησης (ειδικότερα μετά από την τελευταία «μπαρουτοκαπνισμένη» Γενική Συνέλευση της Τράπεζας στο Grande Bretagne, στην οποία προπηλακίστηκαν μέτοχοι, συνδικαλιστές και συνταξιούχοι), έπεσαν στο κενό. 

Η Διοίκηση σχεδιάζει και υλοποιεί το πρόγραμμά της κρυφά, πίσω από κλειδωμένα γραφεία, ενημερώνοντας επιλεκτικά ορισμένους «εκλεκτούς» συνομιλητές της, ενώ αδιαφορεί για το εργασιακό μέλλον και τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων μας. 

Επιδεικνύει μάλιστα χαρακτηριστική αποφασιστικότητα, όταν είναι να περικόψει παροχές προς τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της (επιδόματα, μειώσεις, εφάπαξ, ΛΕΠΕΤΕ κλπ), ενώ συμπεριφέρεται γαλαντόμα σε ότι έχει να κάνει με τις αμοιβές διάφορων συνεργαζόμενων εταιριών και συμβούλων. 

Δηλώνουμε αντίθετοι στη μορφή που έχει πάρει η συρρίκνωση του δικτύου της Τράπεζας, η οποία, σε πολλές περιπτώσεις, λειτουργεί ακόμη και σε βάρος του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Τα Καταστήματά μας κλείνουν το ένα μετά το άλλο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, οι αντιδράσεις των πελατών μας και οι δυσμενείς επιπτώσεις που προκαλούν στους εργαζόμενους συναδέλφους, με αποτέλεσμα να πλήττεται ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία, το κύρος και το «brand name» της Εθνικής Τράπεζας. Στοιχεία που τη χαρακτήριζαν έως σήμερα και τα οποία «χτίστηκαν» με κόπο και θυσίες, για περίπου 180 συναπτά χρόνια.
Το Ταμείο Υγείας καταρρέει οικονομικά από τις εθελούσιες εξόδους και την ασυνήθιστη μείωση του προσωπικού, χωρίς κανένας να αντιδράει και να ανησυχεί. 

Για τον τρόπο διαχείρισης του προβλήματος με το ΛΕΠΕΤΕ, η Διοίκηση διεκδικεί Όσκαρ ανικανότητας και αστοχίας, με τραγικά όμως αποτελέσματα τόσο για τους εν ενεργεία και συνταξιούχους συναδέλφους μας, όσο και για την αξιοπιστία της Τράπεζα και για τη βιωσιμότητα του ΤΥΠΕΤ. Απαιτείται άμεσα δίκαιη λύση του προβλήματος. 

Θαρρείς και υπάρχει σε εξέλιξη μια «ομερτά», η οποία προσπαθεί να επιβάλλει ως προδιαγεγραμμένα τα πάντα γύρω μας, αλλάζοντας ριζικά τις κοινωνικές και εργασιακές δομές, προκαλώντας σύγχυση, φοβίες, ανασφάλεια, ηττοπάθεια και απαισιοδοξία σε όλους μας.  
Συνάδελφοι, 
Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον, εμείς δηλώνουμε παρόντες και είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε αρωγοί, με τις όποιες δυνάμεις μας, σε αυτούς που το έχουν ανάγκη και να υπερασπιστούμε τις κοινωνικές και εργασιακές μας κατακτήσεις, οι οποίες δεν μας χαρίστηκαν, αλλά κερδήθηκαν με θυσίες και μακροχρόνιους αγώνες. 
Δεν είμαστε αυτοί που θα αντιστρατευτούν στην τεχνολογική εξέλιξη και στην πρόοδο, όμως δεν μπορούμε να θυσιάσουμε αμαχητί και τις ζωές μας για χάρη του εύκολου κέρδους κανενός. Τα συστήματα πρέπει να υπηρετούν τις κοινωνίες και τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι οι άνθρωποι τα συστήματα.
Σας καλούμε όλους να συστρατευτείτε με το Σύλλογό μας, να επικοινωνείτε και να εκφράζετε τις αγωνίες και τα ερωτήματά σας και κυρίως να μην υποκύπτετε στις σειρήνες, στις «πιέσεις» και στις όποιες «φιλικές παραινέσεις», πριν συζητήσετε με ανθρώπους που θα σας συμβουλέψουν ψύχραιμα για το εργασιακό σας μέλλον και τα συνταξιοδοτικά σας δικαιώματα. 

Το Δ.Σ του ΣΥ.ΤΑ.ΤΕ - www.sytate.gr

 

back to top