Menu

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση ανεξαρτήτων συνταξιούχων ΕΤΕ για το ΛΕΠΕΤΕ

Πραγματοποιήθηκε εχθές η συγκέντρωση των ανεξαρτήτων συνταξιούχων της ΕΤΕ στο ξενοδοχείο Τιτάνια με την υποστήριξη του γκρουπ στο Facebook «Ελεύθερο φόρουμ της Εθνικής Τράπεζας». Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη με περισσότερους από 800 συνταξιούχους της τράπεζας. Παρόντες ήταν και έγκριτοι νομικοί (Κυριακόπουλος, Χανιώτης), οι οποίοι δέχθηκαν ερωτήσεις για το ΛΕΤΕΠΕ από τους παραβρισκόμενους συνταξιούχους και έλυσαν απορίες νομικής φύσης για το συγκεκριμένο θέμα.

Το banksnews.gr ήταν εκεί και υποστηρίζει σταθερά τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας στο άδικο ολικό κούρεμα της επικούρησής τους.

Είδαμε μία πολιτισμένη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, χωρίς συνδικαλιστικές φωνασκίες. Μία συζήτηση με ουσία, η οποία θεωρούμε ότι θα βοηθήσει στην περαιτέρω λύση του προβλήματος ΛΕΠΕΤΕ.

Στον χώρο μοιράστηκε ένα ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο και σας παραθέτουμε.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ο ΛΕΠΕΤΕ ήταν, είναι και θα είναι με την αποφασιστικότητά και τον αγώνα μας

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ξεδιπλώνεται εκ μέρους της διοίκησης ένα πρωτοφανές, άδικο, ανοίκειο και χωρίς καμία αμφιβολία παράνομο σχέδιο επίθεσης σε βάρος των πρώην και νυν εργαζομένων στην τράπεζα.

Στόχος

Η επιδίωξη της σημερινής διοίκησης είναι η ετσιθελική κατάργηση του λογαριασμού επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ), δείχνοντας ότι, σε πλήρη αντίθεση με όλες τις προηγούμενες, δεν σέβεται ούτε την ιστορία της τράπεζας, ούτε τις συμφωνίες της με τους υπαλλήλους της, ούτε την εμπιστοσύνη που έδειξε το προσωπικό στην τράπεζα που αγάπησε και θυσίασε πολλά για την ανάδειξή της ως τον κορυφαίο χρηματοπιστωτικό όμιλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Συνέπειες

Οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές για όλους, αν το σχέδιο αυτό υλοποιηθεί, αφού :

Θα χάσουν τα αποταμιεύματα του εργασιακού τους βίου, όλοι όσοι συνεισέφεραν ή συνεισφέρουν στον ΛΕΠΕΤΕ.

Θα υπάρξει μείωση των εισοδημάτων μας, όλων ανεξαιρέτως, σε βαθμό που δεν το κατάφεραν όλα τα μνημόνια μαζί.

Θα θιγεί η αξιοπρέπειά μας ανεπανόρθωτα, αφού δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, όχι μόνο έναντι των οικογενειών μας, αλλά και του κράτους ακόμα και της ίδιας της τράπεζας.

Θα καταρρεύσουν τα όνειρα των παιδιών μας, που βάσιζαν τις ελπίδες τους στη στήριξή μας.

Θα υποβαθμιστεί βίαια η ποιότητα ζωής των οικογενειών μας, πέρα και πάνω από ότι έχουμε ήδη υποστεί.

Θα χάσουμε το βασικό στήριγμα της υγείας των οικογενειών μας, το ΤΥΠΕΤ, λόγω απώλειας σημαντικών εσόδων του που προέρχονται από τις εισφορές μας επί του ΛΕΠΕΤΕ.

Το σχέδιο

Για να επιτύχουν το στόχο τους χρησιμοποιούν μεθόδους που δεν συνάδουν ούτε με τις αρχές της χρηστής διοίκησης και των συναλλακτικών ηθών, ούτε πολύ περισσότερο με την ιστορία της ΕΤΕ.

Εκβιάζουν τους συνταξιούχους με αιφνίδια διακοπή της παροχής, ώστε υπό το βάρος των υποχρεώσεών τους να αποδεχθούν την όποια προαποφασισμένη επιλογή.

Κωλυσιεργούν στην αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με τη διακοπή της παροχής, όπως η ομαλή εξυπηρέτηση των δανείων, για να επιτείνουν τις επιπτώσεις και να κάμψουν αντιστάσεις.

Εκφοβίζουν τους πάντες διασπείροντας «ειδήσεις» πως δήθεν η απώλεια των παροχών του ΛΕΠΕΤΕ είναι αναπόφευκτη και συνεπώς θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι ψίχουλο μας βάλουν στο τραπέζι.

Παραπλανούν με υποσχέσεις περί μεταφοράς στο θνησιγενές ΕΤΕΑΕΠ που θα έχει ζωή τριών χρόνων, θεσμικά, και τη δημιουργία απροσδιόριστου μορφώματος “επαγγελματικού ταμείου”, αγνώστων λοιπών δυνατοτήτων και παροχών, προκειμένου να βρουν συμμάχους, οι οποίοι, αλίμονο, δε καταλαβαίνουν ότι όλα αυτά απαιτούν να καταβληθούν άμεσα τα ποσά, τα οποία για τον ΛΕΠΕΤΕ θα καταβληθούν σε βάθος 30ετίας.

Αποκρύπτουν το γεγονός πως η μεταφορά της επικούρησής μας στο ΕΤΕΑΕΠ σημαίνει επιβάρυνση των άλλων εργαζόμενων αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού Λαού, ενώ ούτε το “επαγγελματικό ταμείο” δεν θα είναι σε θέση να δώσει τις έστω και ψαλιδισμένες επικουρικές για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υποκρίνονται πως είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν λύσεις, για να δημιουργήσουν άλλοθι, αλλά τορπιλίζουν εξ αρχής κάθε συνάντηση καθώςθέτουν σαν προϋπόθεση την υπαγωγή μας στο ΕΤΕΑΕΠ πριν από κάθε συζήτηση.

Οι λόγοι

Όλα αυτά γίνονται για διάφορους αλλά αλληλοεξαρτώμενους λόγους.

Να θησαυρίσουν κάποιοι σε βάρος μας απαλλάσσοντας την τράπεζα από τις υποχρεώσεις της προς το προσωπικό της, ώστε αυτές να μετατραπούν σε αντίστοιχη ωφέλεια των νέων ιδιοκτητών και μπόνους κερδοφορίας σε αυτούς που θα το καταφέρουν.

Να καρπωθούν άλλοι τα κέρδη που απέφεραν οι εισφορές μας που συγκεντρώνονταν από το μακρινό 1949.

Να αποκρύψουν ότι τα χρήματά μας χρησιμοποιήθηκαν για να καλυφθούν ζημιές από θαλασσοδάνεια.

Να καλύψουν την αντικανονική διαχείριση του ΛΕΠΕΤΕ και το ποιος ωφελήθηκε.

Να “κατασκευάσουν” τις προϋποθέσεις για ένα νέο μόρφωμα, μέσω του οποίου θα επαναληφθεί η ιστορία του ΛΕΠΕΤΕ.

Τι απαντάμε

Η στάση μας είναι σταθερή και ξεκάθαρη.

Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό.

Δεν φοβόμαστε να διεκδικήσουμε το νόμιμο και δίκαιο.

Δεν δεχόμαστε να συναινέσουμε στη φτωχοποίησή μας.

Δεν δεχόμαστε την αλλαγή της νομικής υπόστασης του ΛΕΠΕΤΕ από το «καθορισμένων παροχών» που ισχύει από τη σύστασή του και είμαστε έτοιμοι να το αποδείξουμε στις αίθουσες των αρμόδιων δικαστηρίων.

Δεν επιτρέπουμε να απαλλαγεί η τράπεζα από την υποχρέωσή της για την καταβολή των επικουρήσεων, σύμφωνα με τον Κανονισμό όπως προβλέπεται και για όλους όσους έχουν καταβάλει εισφορές.

Δεν ξεχνάμε τους συναδέλφους μας που εξακολουθούν να δουλεύουν και να καταβάλλουν εισφορές, ούτε θα ανεχθούμε προσπάθειες να μας φέρουν αντιμέτωπους.

Έχουμε συγκεκριμένη πρόταση που:

Μειώνει σημαντικά την επιβάρυνση της τράπεζας

Φροντίζει πλήρως για όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται στην υπηρεσία.

Μπορεί να συμπεριλάβει και τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν στην τράπεζα από το 2005 και μετά, βελτιώνοντας σημαντικά τα οικονομικά του ΛΕΠΕΤΕ με αντίστοιχη ελάφρυνση της τράπεζας, με τη συμβολή των συνταξιούχων.

Έχει πρόβλεψη για την ένταξη όλου του προσωπικού που υπηρετεί στην τράπεζα, κάτι που βελτιώνει ακόμη περισσότερο τα οικονομικά της προτεινόμενης λύσης ΛΕΠΕΤΕ αλλά και συμβάλλει στην ομογενοποίηση του προσωπικού.

Καλούμε τη διοίκηση

Να τιμήσει την ιστορία της τράπεζας.

Να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για επαγγελματικό ταμείο, και να αναλάβει τις υποχρεώσεις της απέναντι στον ΛΕΠΕΤΕ.

Να προσέλθει με ειλικρινή διάθεση σε διάλογο, ώστε να σταματήσει η σύγκρουση που μόνο προβλήματα δημιουργεί.

Να ακούσει τις προτάσεις μας και να συνεργαστεί για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης στο πλαίσιο της εγγυοδοτικής της ευθύνης.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΠΕΤΕ.

eleuthero forum sinantisi

Last modified onTuesday, 19 December 2017 16:02
back to top