Menu

Νέο ψηφιακό υποκατάστημα από την Εθνική στον Αγιο Δημήτριο

Το δίκτυο ψηφιακών της καταστημάτων επεκτείνει η Εθνική Τράπεζα. Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Τράπεζα εγκαινίασε το νέο της i-bank store στο Εμπορικό Κέντρο Athens Metro Mall στον Αγιο Δημήτριο. Πρόκειται για το έκτο στη σειρά i-bankstore που δημιουργεί η Εθνική καθώς ήδη λειτουργούν δύο στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και ένα στη Λάρισα.

Όπως ανα

...
Read more...

ΕΤΕ: Πουλάει «κόκκινα» δάνεια 5,2 δισ. ευρώ!

Την επόμενη θέση (σ.σ μετά τις Eurobank και Alpha Bank) στο «κομβόι» των πωλήσεων χαρτοφυλακίων με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, χωρίς εξασφαλίσεις, έκλεισε η Εθνική Τράπεζα καθώς ξεκίνησε τη διαδικασία για το project “Earth”, το οποίο περιλαμβάνει δάνεια αρχικού κεφαλαίου 2 δισ. ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστούν οι τόκοι το ποσό φθάνει στα 5,2 δισ. ευρώ!

Σύ

...
Read more...

Η Εθνική Τράπεζα μηδένισε την εξάρτηση από τον ELA

Στην πλήρη απεξάρτησή της από τον ακριβό δανεισμό που είχε αντλήσει από τον έκτακτο μηχανισμού ρευστότητας (ELA) της ΤτΕ προχώρησε το Δεκέμβριο η Εθνική Τράπεζα.

Την απόφαση να μηδενίσει τον ELA είχε αναγγείλει η διοίκηση της τράπεζας από το καλοκαίρι και μετά σε όλες τις τηλεδιασκέψεις με τους ξένους αναλυτές.

Κατόπιν αυτού η Εθνική είναι η πρώτη τρ

...
Read more...

VRS: Τα επόμενα μέτωπα για την Εθνική Τράπεζα

Η εταιρία ανεξάρτητης ανάλυσης σε έκθεσή της για την Εθνική Τράπεζα αναφέρει ότι η τράπεζα εξακολουθεί να βρίσκεται σε θέση άμυνας όσον αφορά στην κεφαλαιακή της βάση, ενώ εκτιμά ότι αργεί ακόμη το «κεφάλαιο» της ανάπτυξης και της επίτευξης ισχυρής κερδοφορίας.

Ειδικότερα, τα έτη 2018 – 2019 αναμένονται να αποτελέσουν μια ακόμη περίοδο δύσκολης προσ

...
Read more...

ΕΤΕ: «Τράτο» ως τον Μάιο για 2+1 κινήσεις απομόχλευσης

Προθεσμία ως τον Μάιο, όταν και προβλέπεται να ολοκληρωθεί η άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων για τις εγχώριες συστημικές τράπεζες, έχει η Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να ολοκληρώσει τρεις σημαντικές κινήσεις απομόχλευσης, που θα ενισχύσουν τα κεφάλαιά της, κατά περίπου 200 μονάδες βάσης.

Όπως αποκάλυψε το Euro2day ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμ

...
Read more...

Εθνική Τράπεζα: Ασκήθηκαν 2.538 warrants

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι μετά το διακανονισμό των εντολών άσκησης Warrants περιλαμβανομένων και των κλασματικών μετοχών, ασκήθηκαν συνολικά 2.538 Warrants επί μετοχών έκδοσης της Τράπεζας και κατοχής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Τα ασκηθέντα Warrants αντιστοιχούν σε 1.391 κοινές μετοχές ήτοι το 0,00002% του συνολικού μετοχικού

...
Read more...

Εθνική: Ο Κ. Μιχαηλίδης νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Παναγιώτης (Τάκης) – Αριστείδης Θωμόπουλος υπέβαλλε την παραίτηση του από μη εκτελεστικό μέλος και Προέδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας με ισχύ από 27/12/2017, σε εφαρμογή του προγράμματος διαδοχής όπως είχε σχετικά ανακοινωθεί στην από 26/4/2017 ανακοίνωση της

...
Read more...

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση ανεξαρτήτων συνταξιούχων ΕΤΕ για το ΛΕΠΕΤΕ

Πραγματοποιήθηκε εχθές η συγκέντρωση των ανεξαρτήτων συνταξιούχων της ΕΤΕ στο ξενοδοχείο Τιτάνια με την υποστήριξη του γκρουπ στο Facebook «Ελεύθερο φόρουμ της Εθνικής Τράπεζας». Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη με περισσότερους από 800 συνταξιούχους της τράπεζας. Παρόντες ήταν και έγκριτοι νομικοί (Κυριακόπουλος, Χανιώτης), οι οποίοι δέχθηκαν ερωτήσεις για το ΛΕΤΕΠΕ από τους παραβρισκόμενους συνταξιούχους και έλυσαν απορίες νομικής φύσης για το συγκεκριμένο θέμα.

Read more...
Subscribe to this RSS feed