Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Wolt χτίζει το αντίπαλον δέος της e-food

Mε νέα εταιρεία, η Wolt επεκτείνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά εγκαινιάζοντας νέα υπηρεσία στο delivery ειδών supermarket.

Η ομάδα του φινλανδικού σήματος μόλις πριν από μερικές ημέρες ολοκλήρωσε τη σύσταση της εταιρείας Wolt Market Greece, που είναι 100% θυγατρική της Wolt Greece. Μέσω της νέας εταιρείας το φινλανδικό σήμα προετοιμάζεται για τη διανομή προϊόντων supermarket, δραστηριότητα που θα λειτουργεί συμπληρωματικά της υπηρεσίας που διαθέτει ήδη στην πλατφόρμα της η Wolt για food delivery στην αγορά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η Wolt Market Greece θα έχει αδειοδοτηθεί για δραστηριότητα στο λιανικό εμπόριο supermarket, με έμφαση στο εμπόριο τροφίμων, επεξεργασία και συντήρηση κατεψυγμένων αλλά και στο χονδρικό εμπόριο φρούτων και λαχανικών, κρέατος, το λιανικό εμπόριο ψωμιού κ.α.

Η νέα υπηρεσία που, αρχικά, θα είναι διαθέσιμη στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας, σταδιακά θα επεκταθεί στις υπόλοιπες περιοχές της πόλης δίνοντας νέες επιλογές στους πελάτες των supermarket. Η εταιρεία, που είχε κάνει πιλοτική συνεργασία με τον όμιλο ΜΕΤΡΟ για τα supermarket My Market εν μέσω πανδημίας, δεν έχει κάνει γνωστό το δίκτυο που θα εξυπηρετήσει. Παρ όλ’ αυτά θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την κίνησή της η Wolt ενισχύει τον ανταγωνισμό σε μια αγορά που έχει περιθώρια ανάπτυξης.

Την αγορά άνοιξε η e-food με την συνεργασία που εγκαινίασε με την Σκλαβενίτης, ενώ ακολούθησαν συνεργασίες όπως αυτές των δικτύων Κρητικός και Μασούτης με τη BOX της Cosmote και της ΑΒ Βασιλόπουλος με την delivery.gr. Η Wold σχεδιάζει να απαντήσει στον ανταγωνισμό με μεγάλη γκάμα προϊόντων, παράδοση μέσα σε μισή ώρα, όπως ισχύει για τις παραδόσεις φαγητού, live tracking της παραγγελίας, δυνατότητα παράδοσης σε συγκεκριμένη ώρα με προ παραγγελία και ανέπαφη παράδοση. Η εταιρεία επίσης υπόσχεται την καλύτερη και ταχύτερη ομάδα εξυπηρέτησης πελατών στο online delivery, η οποία απαντάει στις κλήσεις των πελατών κατά μέσο όρο σε λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα η Wolt δραστηριοποιείται από το 2018 και σε λίγες ημέρες η ελληνική θυγατρική κλείνει ακριβώς δύο χρόνια παρουσίας στην αγορά του food delivery. Έχοντας αναπτύξει ένα δίκτυο πελατών από το φάσμα της ho.re.ca. ετοιμάζει άνοιγμα σε πρώτη φάση στην συγγενή αγορά των supermarket, αλλά φέρεται να επεξεργάζεται ήδη σχέδια για επέκταση και σε άλλους κλάδους αξιοποιώντας την δυναμική ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα. Το ευνοϊκό momentum έχει κινητοποιήσει την ηγετική ομάδα του φινλανδικού brand που μεθοδεύει κινήσεις σε πολλά πεδία, με στόχο να δημιουργήσει το σχήμα που θα εξυπηρετήσει την επεκτατική στρατηγική του.

Εξάλλου η Wolt Greece φέρει το DNA μιας μητρικής που ξεκίνησε ως start up και σε 5 χρόνια κατάφερε να κατακτήσει ηγετική θέση στην κατάταξη των ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών στην Ευρώπη έχοντας αυξήσει την αξία της πάνω από 1 δισ. ευρώ κι έχοντας αντλήσει χρηματοδότηση πάνω από 280 εκατ. ευρώ.

Related posts

Ευρωπαϊκή Πίστη: Ολοκληρώθηκαν οι ημερίδες με συνεργάτες του δικτύου

banksnews

Νέες καταγγελίες Κ. Δομαζάκη για τη διοίκηση της Creta Farms και το ΓΕΜΗ

banksnews

Τρία ακόμα ξενοδοχεία ανοίγει ο όμιλος Mitsis Hotels

banksnews

Διπλασίασε το πελατολόγιό της στο εξάμηνο η Φυσικό Αέριο

banksnews

Interamerican: Ενίσχυση των συνεργασιών για πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας

banksnews

Οι εισηγμένες με τα πιο «γερά» cash flows

banksnews

Creta Farms: Πρo των ευθυνών του σήμερα ο Κων. Δομαζάκης

banksnews

Οι απεργίες στον ΟΤΕ και η… αμηχανία της διοίκησης

banksnews

Οι δυο ημερομηνίες κλειδιά για τη ΔΕΗ

banksnews