Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Folli – Follie: Ξεκινά η οικονομική αναδιάρθρωση του oμίλου

Ύστερα από το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Μονομελές Πρωτοδικείο αναμένεται να διορίσει νέα μέλη πριν από τις 20 Φεβρουαρίου

Αίτημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών για αντικατάσταση της διοίκησης της Folli- Follie κατέθεσε την Παρασκευή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία αναμένεται να συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα. Η Επιτροπή είχε προαναγγείλει από την Κυριακή τη διεξαγωγή όλων των νόμιμων ενεργειών για τη διοίκηση της εταιρίας.
Ουσιαστικά, πρόκειται για το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παρέμβασης καθώς το σημερινό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έρχεται μετά από τις διαδοχικές παραιτήσεις τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου της Folli – Follie.
Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες παραιτήθηκαν οι κ.κ Α. Γούναρης, Ν. Κανελλόπουλος και Γ. Κυριακός.
Μετά τις δηλώσεις του βασικού μετόχου Δημήτρη Κουτσολιούτσου ο οποίος ήθελε να τοποθετήσει μέλη της επιλογής του στην εταιρεία, η Επιτροπή Κεφαλαιγοράς δεν είχε καμία άλλη εναλλακτική λύση διότι είναι γνωστό, ότι οι ομολογιούχοι δεν επιθυμούσαν καμία αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο, όπως είχαν τονίσει σε επιστολή τους, διότι δεν είχαν καμία εμπιστοσύνη στην οικογένεια Κουτσολιούτσου.
Ο Κουτσολιούτσος με τις αλλαγές επεδίωκε να μην προχωρήσει η συμφωνία με τους ομολογιούχους και έτσι η εταιρεία να οδηγηθεί στην χρεοκοπία.
Ωστόσο μέλη του Δ.Σ. είχαν προετοιμάσει την συμφωνία και τελικά δημοσιεύθηκε η πρόσκληση προς τους ομολογιούχους.
Με την συμφωνία που είχε επιτευχθεί θα πρέπει να συμφωνήσουν το 60% των ομολογιούχων στο διάστημα 14 – 20 Φεβρουαρίου, πριν από την Γενική συνέλευση των μετόχων.Αναλυτικά η πρόσκληση της Folli – Follie έχει ως εξής :
Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «FF Group» και μαζί με τις θυγατρικές της (εφεξής «η Εταιρεία»), ανακοινώνει σήμερα την Έναρξη της Διαδικασίας Πρόσκλησης προς παροχή συγκατάθεσης προς τους κατόχους ομολόγων Swissbond (Μνημόνιο Πρόσκλησης Συγκατάθεσης) ποσού 150.000.000 CHF 3.25 per cent («Swissbonds»), τίτλων λήξεως 2021 εκδοθέντων από την Εταιρεία FF Group Finance Luxembourg II SA (“Swissbonds”) και της Διαδικασίας Πρόσκλησης προς παροχή συγκατάθεσης προς τους κατόχους ομολόγων Eurobond (Μνημόνιο Πρόσκλησης Συγκατάθεσης) ποσoύ € 249.500.000 1,75 per cent, Εγγυημένων Ανταλλάξιμων Τίτλων που λήγουν το 2019 (Guaranteed Exchangeable Notes due 2019) εκδόσεως της Εταιρείας FF Group Finance Luxembourg Luxembourg SA («Eurobonds»). Η παρούσα πρόσκληση προς παροχή συγκατάθεσης (Consent Solicitation) που εσωκλείεται ανωτέρω συνιστά την αφετηρία της Οικονομικής Αναδιάρθρωσης του Ομίλου (η «Αναδιάρθρωση»). Όπως επισημάνθηκε σε προηγούμενες ανακοινώσεις, η Εταιρεία έχει πραγματοποιήσει μακρές συζητήσεις με συμβούλους μιας ad hoc ομάδας ανέγγυων πιστωτών καθώς και των κατόχων τίτλων Schuldschein. Η Εταιρεία, σε συνεργασία με τους συμβούλους της Weil Gotshal & Manges (London) LLP, Sofos & Partners (Athens), Whitetip Investments AEPEY, ανέπτυξε μια εναλλακτική πρόταση αναδιάρθρωσης και το αντίστοιχο φύλλο αναδιάρθρωσης (το «Φύλλο Αναδιάρθρωσης») και κατέληξε σε συμφωνία κατ ‘αρχήν για την οικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου, έτσι ώστε, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθούν τα απαιτούμενα επίπεδα έγκρισης με την ολοκλήρωση εκάστης Συνεδρίασης Ομολογιούχων, η Εταιρεία θα έχει τις απαραίτητες συγκαταθέσεις για να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των βασικών εγγράφων και να επικυρωθεί το Σχέδιο Εξυγίανσης από τους πιστωτές πριν από την κατάθεση στο αρμόδιο Δικαστήριο των Αθηνών. Το Ενημερωτικό Δελτίο Αναδιάρθρωσης που εσωκλείεται λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων των εμπλεκομένων φορέων και στοχεύει στην επίτευξη της απαιτούμενης επιχειρησιακής ανάκαμψης και μιας βιώσιμης κεφαλαιακής διάρθρωσης για να διασφαλίσει τη συνεχιζόμενη βιωσιμότητα της Εταιρείας.

Related posts

Πώς να μάθετε το παιδί σας να διαχειρίζεται τα οικονομικά του

banksnews

Μητσοτάκης – Γκεοργκίεβα συζητούν σήμερα για πλεονάσματα και νέα προεξόφληση του ΔΝΤ

banksnews

«Αστερίσκοι» από Κομισιόν για 3ετή αναστολή ΦΠΑ στην οικοδομή και θετικά σχόλια για τις αλλαγές στις αντικειμενικές

banksnews