Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Epsilon Net: Από Τετάρτη η δημόσια προσφορά

Αύριο, Τετάρτη 8 Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η δημόσια προσφορά των μετοχών της Epsilon Net, μετά την εισαγωγή του συνόλου των μετοχών στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η δημόσια προσφορά λήγει την Παρασκευή 10 Ιουλίου, συντονιστής κυρίου αναδόχου και συμβούλου έκδοσης είναι η Alpha Bank, ενώ ανάδοχος είναι η «ΒΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.».

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Epsilon Net, Ιωάννης Μίχας, σημείωσε πως βασικοί άξονες για την ανάπτυξη της εταιρείας αποτελούν η συνεχής αύξηση του πελατολογίου του και η διείσδυση σε ολοένα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς. Τους στόχους αυτούς υπηρετούν οι στοχευμένες εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες, αλλά και η σχεδιαζόμενη επέκταση σε νέους τομείς της πληροφορικής, με την αξιοποίηση της εμπειρίας της στον τομέα Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας (FinΤech).

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Epsilon Net ανέλυσε την κυρίαρχη θέση του ομίλου στην αγορά επιχειρησιακού λογισμικού και πιο συγκεκριμένα στις εφαρμογές εμπορικολογιστικής οργάνωσης επιχειρήσεων και λογιστικών γραφείων, συστήματα ERP, Crm και ανέπτυξε το όραμα του Ομίλου και την στρατηγική του, τόσο στο επίπεδο της επιχειρηματικής ανάπτυξης και επέκτασης, όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής για τις επιχειρήσεις.

Η διάρθρωση του επενδυτικού πλάνου

Αναφερόμενος στη σύνδεσή του επενδυτικού σχεδιασμού του Ομίλου με την άντληση κεφαλαίων από το Χρηματιστήριο ανέλυσε διεξοδικά την ισχυροποίηση του με τα κεφάλαια της επικείμενης αύξησης του μετοχικού του κεφαλαίου, για την υλοποίηση ενός συμπαγούς αλλά και ευέλικτου επενδυτικού πλάνου, το οποίο διαρθρώνεται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

α) τις τεχνολογικές συνεργασίες και τις συμμετοχές σε εταιρίες πληροφορικής με αυστηρά καθορισμένα κριτήρια,

β) την ανάπτυξη νέων προϊόντων λογισμικού για κάθετες αγορές, τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων και των δραστηριοτήτων της, την σύνδεση των εφαρμογών με συστήματα πληρωμών, και τέλος

γ) την υλοποίηση ενεργειών για την υποστήριξη της ανάπτυξης της εταιρίας στο εξωτερικό.

Στο εν λόγω πλαίσιο, ο κ. Μίχας τόνισε πως η Διοίκηση της Epsilon Net, αξιοποιώντας τη σημαντική της διείσδυση σε πάνω από 30.000 πελάτες, και τις ιδιαίτερα σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής της, επιδιώκει τη συνέχιση των επιτυχημένων αποτελεσμάτων για τα επόμενα χρόνια τόσο για την εταιρεία, όσο και για τους συνεργάτες, τους πελάτες και τους μετόχους της. Απέδωσε το γεγονός αυτό στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα που με τη σειρά τους οφείλονται στη σταθερή προσήλωση της στην καινοτομία και σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Εξήγησε πως η εταιρεία άμεσα ανταποκρίθηκε στις ανάγκες τις παρούσας συγκυρίας, οι οποίες δημιούργησαν νέες συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων, όπως η εξ αποστάσεως εργασία, η έκδοση και η αποστολή ηλεκτρονικών παραστατικών και τόνισε πως και στις νέες συνθήκες της αγοράς η Epsilon Net βρίσκεται πάλι στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών αλλαγών.

Επιπλέον, ανέλυσε τα νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις σε σχέση με την ηλεκτρονική τιμολόγηση που ορίζονται στις τελευταίες αποφάσεις της ΑΑΔΕ και η εφαρμογή τους ξεκινάει εντός του 2020, και την στρατηγική της εταιρίας με πρώτο βήμα τη πρόσφατη παρουσίαση της web εμπορικής εφαρμογής ηλεκτρονικής τιμολόγησης «Epsilonsmart», να προσφέρει στους πελάτες της τις πλέον τεχνολογικά προηγμένες λύσεις εναρμόνισης στις νέες υποχρεώσεις που θεσπίζονται.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Epsilon Net επισήμανε πως στο τομέα της εργασίας από απόσταση με τη χρήση cloud και web τεχνολογιών, η Epsilon Net έχει αποκτήσει στρατηγικό προβάδισμα λόγω της επένδυσής της στην οικογένεια προϊόντων Pylon και Smart, με λύσεις εμπορικολογιστικών εφαρμογών, ERP, και εφαρμογών για τη διαχείριση μισθοδοσίας και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, λύσεις που ενισχύονται και με την εθνική στρατηγική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Το νέο πλαίσιο νομοθετικών αλλαγών αφορά την αποστολή δεδομένων από όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις προς την ΑΑΔΕ (myDATA) και τα «Ηλεκτρονικά Βιβλία». Αξιοποιώντας τις αλλαγές αυτές η Epsilon Net στοχεύει και προσδοκά βάσιμα αύξηση των πωλήσεων στο επιχειρησιακό λογισμικό και ενίσχυση της κερδοφορίας της.

Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών 

Από την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 οι μετοχές της εταιρείας που διαπραγματεύονται στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.), θα τεθούν σε αναστολή διαπραγμάτευσης, όπως ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνέχεια της από 26 Ιουνίου 2020 ανακοίνωσής του και της σημερινής ανακοίνωσης της εταιρείας για το εύρος τιμών της δημόσιας προσφοράς των μετοχών, που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 έως και την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020.

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της δημόσιας προσφοράς και επίτευξης επαρκούς διασποράς, οι μετοχές της εταιρείας θα διαγραφούν από την ΕΝ.Α. του Χ.Α., ταυτόχρονα με την εισαγωγή τους στην Κύρια Αγορά. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πραγματοποιηθεί άρση της αναστολής των μετοχών και παραμονή τους σε διαπραγμάτευση στην ΕΝ.Α. του Χ.Α.

Με βάση το ανακοινωμένο χρονοδιάγραμμα της εταιρείας, η έναρξη διαπραγμάτευσης του συνόλου των μετοχών της στην Κύρια Αγορά αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020.

Related posts

Sell off στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banksnews

Η επιστροφή στην κανονικότητα ξεμπλοκάρει συμφωνίες

banksnews

Jumbo: «Χαμένη χρονιά» το 2020-Στόχος η επιβίωση στο δύσκολο περιβάλλον

banksnews

Leave a Comment