Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Entersoft: Εχει… ψωμί η ηλεκτρονική τιμολόγηση

Τη συνέχιση της ανόδου των οικονομικών επιδόσεων της Entersoft τόσο μέσω της λειτουργικής της ανάπτυξης, όσο και μέσα από τη διαδικασία των εξαγορών, προέβλεψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Κοτζαμανίδης, στα πλαίσια της συνεδρίου του ΧΑ για τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης.

Ειδικότερα -σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές- ο CEO της εισηγμένης σημείωσε πως η ανοδική πορεία του φετινού εννεαμήνου (κύκλος εργασιών από 10,64 στα 11,61 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδη από 1,51 σε 3,15 εκατ. ευρώ) συνεχίζεται και ότι η εταιρεία αμύνθηκε αποτελεσματικά στην πανδημία λόγω της μη ουσιαστικής της εξάρτησης από κάποιο μεγάλο πελάτη, ή από συγκεκριμένες κάθετες αγορές. Έτσι, υπήρξαν πελάτες που επλήγησαν από την πανδημία, ωστόσο κάποιοι άλλοι έσπευσαν να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που θα μπορούσαν να προκύψουν την «επόμενη μέρα».

Ουσιαστικό είναι το γεγονός ότι η αύξηση του κύκλου των εργασιών συνοδεύεται από μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο των κερδών, καθώς όχι μόνο σημειώνεται διεύρυνση του αριθμού των νέων πελατών, αλλά και γιατί:

  1. Προκύπτουν από κάθε σύμβαση επαναλαμβανόμενα έσοδα για τα επόμενα χρόνια
  2. Η εταιρεία εκμεταλλεύεται οικονομίες κλίμακας.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές ανάπτυξης, ο κ. Κοτζαμανίδης θεωρεί ως βασικότερους πυλώνες:

  • Τη συνέχιση της οργανικής βελτίωσης και τη συμβολή των δρομολογούμενων εξαγορών. Στόχος είναι η απόκτηση εταιρειών με ικανό διοικητικό σχήμα και ισχυρό πελατολόγιο.
  • Τη μεγαλύτερη συμβολή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, η οποία δεν θα επηρεάσει ανοδικά μόνο τα έσοδα της διετίας 2020-2021 αλλά και την πορεία των επόμενων ετών. Και αυτό γιατί η ηλεκτρονική τιμολόγηση δεν θα περιοριστεί μόνο στην υποβολή στοιχείων προς την ΑΑΔΕ, αλλά θα περιλαμβάνει τις συναλλαγές μεταξύ των ιδιωτών, αλλά και την προσφορά επιπρόσθετων σχετικών υπηρεσιών. Νέοι πελάτες θα προστίθενται, ο αριθμός των τιμολογίων θα αυξάνεται και το προσφερόμενο φάσμα υπηρεσιών θα διευρύνεται. Η ηλεκτρονική τιμολόγηση βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
  • Η ηλεκτρονική τιμολόγηση αναμένεται να ωθήσει κάποιες εταιρείες να αντικαταστήσουν τα παλαιά μηχανογραφικά συστήματα που είχαν εγκαταστήσει πριν από κάποιες δεκαετίες.
  • Οι υψηλοί αναμενόμενοι ρυθμοί απορρόφησης του παλαιού ΕΣΠΑ κατά τη διετία 2021-2022 θα επηρεάσει θετικά τις επενδύσεις των επιχειρήσεων στο μέτωπο της τεχνολογίας, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση θα δράσουν και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης.
  • Παρατηρείται λόγω της ανοδικής πορείας του ηλεκτρονικού εμπορίου στροφή για ανάπτυξη του τομέα των logistics, με την Entersoft να έχει ήδη τοποθετηθεί εδώ και τρία χρόνια στην προσφορά λύσεων για εταιρείες του κλάδου.
  • Η Entersoft έχει επεκταθεί περαιτέρω στο κομμάτι των λύσεων ERP και στη βιομηχανία.

Η Entersoft έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της με στόχο τη διανομή μερίσματος προηγούμενων χρήσεων, ύψους 0,045 ευρώ ανά μετοχή, ποσό που είναι κατά 50% υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό που δόθηκε πέρυσι (η τακτική γενική συνέλευση του Ιουνίου είχε αποφασίσει τη μη διανομή μερίσματος).

Το ποσοστό των βασικών μετόχων της Entersoft σήμερα ανέρχεται στο 68%, με τον κ. Κοτζαμανίδη να δηλώνει πως «σε βάθος χρόνου, πχ σε μια τριετία, λογικό θα ήταν το συγκεκριμένο ποσοστό να μειωθεί, αλλά πάντοτε με προσεκτικό τρόπο».

Related posts

Χατζηθεοδοσίου: Δύο μέτρα και δύο σταθμά στη στήριξη επιχειρήσεων

banksnews

ΟΤΕ: Αύξηση προσαρμοσμένων EBITDA στα 355,9 εκατ. το Q4

banksnews

Νέα καταθετικά και δανειακά προϊόντα για φοιτητές από Παγκρήτια

banksnews

Forthnet: Στο 7,24% η συμμετοχή της Massar Investments

banksnews

Ευρωπαϊκή Πίστη: Ηλεκτρονική εκπαίδευση με την εταιρική πλατφόρμα iLearn³

banksnews

Alpha Trust: Τη διανομή μερίσματος €1,4 και split της μετοχής ενέκρινε η ΓΣ

banksnews

Δωρεάν παράδοση προϊόντων από τη MediaMarkt

banksnews

Intralot: «Το ταχύτερο δυνατό» οι προτάσεις των συμβούλων αναδιάρθρωσης

banksnews

Στασινός (ΤΕΕ): Θετικές οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης

banksnews