Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

D-Day για την επόμενη ημέρα της Ελλάκτωρ

Το Πρωτοδικείο Αθηνών θα αποφασίσει αν τελικά θα πραγματοποιηθεί σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση της Eλλάκτωρ με θέμα την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου που έχει ζητήσει η ολλανδική Reggeborgh Invest και δύο άλλοι μέτοχοι.

Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν χθες οι εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος (ελέγχουν το 5% των μετοχών, αλλά το 25,5% των δικαιωμάτων ψήφου της Ελλάκτωρ) θα συζητηθούν σήμερα το πρωί και από την απόφαση θα εξαρτηθεί αν αρχίσει ή όχι στις 11.00 η γενική συνέλευση.

Οι δύο εφοπλιστές, που τάσσονται με την πλευρά της σημερινής διοίκησης της Eλλάκτωρ υπό τον κ. Αναστ. Καλλιτσάντση, υποστηρίζουν στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων πως πρέπει πρώτα να αποφανθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για το αν συντρέχει λόγος συγκέντρωσης στην περίπτωση που διοριστεί διοίκηση ελεγχόμενη από τους Ολλανδούς. Υποστηρίζουν πως τυχόν διορισμός διοίκησης στην Eλλάκτωρ από την Reggeborgh, που κατέχει και το 30,5% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, θα επιτρέψει σε ανταγωνιστές της να καταθέσουν προσφυγές που θα εμποδίσουν τη διεκδίκηση σημαντικών έργων. Οπότε θεωρούν πως χωρίς απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν πρέπει να διοριστεί Δ.Σ. ελεγχόμενο από τους Ολλανδούς.

Οι τελευταίοι απαντούν πως δεν τίθεται θέμα συγκέντρωσης ή περιορισμού του ανταγωνισμού στον κλάδο των κατασκευών και πως διαθέτουν σχετικές γνωμοδοτήσεις. Θεωρούν πως τα χθεσινή ασφαλιστικά μέτρα είναι ομολογία ήττας και επισημαίνουν πως τυχόν συνέχιση του σήριαλ με τη διοίκηση της Ελλάκτωρ απλώς θα επιδεινώσει την κατάσταση του ομίλου που αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις. Αργά χθες το βράδυ κύκλοι προσκείμενοι στην Reggeborgh υποστήριζαν πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού έκλεισε την υπόθεση με την καταγγελία που είχε λάβει για την Ελλάκτωρ. Συνεπώς θεωρούν πως η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των δύο εφοπλιστών δεν έχει καμία τύχη.

Η απόφαση για την αλλαγή διοίκηση θα ληφθεί από τους μετόχους που θα κληθούν να συμμετάσχουν σε έναν proxy war, μια κρίσιμη ψηφοφορία όπου πρέπει να επιλέξουν μεταξύ δύο αντιμαχόμενων πλευρών, για δεύτερη φορά μέσα σε δυόμισι χρόνια. Τα σενάρια για τους υποστηρικτές που έχει συγκεντρώσει η κάθε πλευρά ενόψει της ψηφοφορίας δίνουν και παίρνουν εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Στην αγορά κατασκευών υποστηρίζουν πως ακόμα και στην περίπτωση που η Reggeborgh κερδίσει σήμερα τη μάχη και τοποθετηθεί νέα διοίκηση στην Eλλάκτωρ θα χρειαστούν μήνες προκειμένου να ξεκαθαρίσει η εικόνα στον ισχυρό όμιλο. Το ίδιο θα συμβεί αν επικρατήσει η σημερινή διοίκηση η οποία πρέπει ούτως ή άλλως να επιδιώξει συμβιβασμό με την πλευρά των Ολλανδών ώστε να επικεντρωθεί στο σχέδιο διάσωσης και ανάπτυξης της Ελλάκτωρ.

Related posts

Pernod Ricard Hellas: Αύξηση πωλήσεων 2,1% το 2019

banksnews

Παπουτσάνης και ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζουν τους μαθητές των Ειδικών Σχολείων

banksnews

Διαγωνισμό 24,5 εκατ. ευρώ της ΕΤΕπ κέρδισε η Planet

banksnews

ΕΛΠΕ: Πράσινο φως από ΓΣ στο Μνημόνιο Συνεργασίας με ΤΑΙΠΕΔ για ΔΕΠΑ

banksnews

ΕΤΕ και EBRD ανάδοχοι στο ομόλογο 300 εκατ. ευρώ της Εθνικής Πανγαία

banksnews

Interamerican: 478.752 περιστατικά Οδικής και Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας το 2020

banksnews

Mytilineos: Η κοινωνική αξία του Προγράμματος «Χαρί-ζουμε Παιδικά Χαμόγελα»

banksnews

Ποσοστό στο skroutz.gr παίρνει η CVC Capital Partners

banksnews

Ποιες εταιρείες παίρνουν προτεραιότητα για τραπεζικό δάνειο

banksnews