Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

BAT Hellas: Live η ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Η British American Tobacco Hellas λειτουργεί από τις αρχές του έτους σε ευθυγράμμιση με το myDATA (my Digital Accounting and Tax Application), την νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών βιβλίων που όρισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Φορολογικής Διοίκησης.

Οπως αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση, ήδη, τα δεδομένα υποβάλλονται real-time στο myDATA, σε ένα ψηφιακό περιβάλλον που διευκολύνει σε σημαντικό βαθμό τις συναλλαγές και ενισχύει τη διαφάνεια.

«Είναι απαραίτητο οι εταιρείες με σημαντική παρουσία στην ελληνική οικονομία να πρωτοπορούν σε τέτοιες ενέργειες στηρίζοντας τις προσπάθειες για διαφάνεια των συναλλαγών σε ένα ψηφιακό περιβάλλον συνεργασίας των επιχειρήσεων για την τιμολόγηση αγαθών και υπηρεσιών. Η συνεργασία με την Α.Α.Δ.Ε. στην δημιουργία αυτού του μηχανισμού ήταν εξαιρετική παρά τον σύνθετο χαρακτήρα που έχουν τέτοια projects για Ομίλους με παρουσία σε πολλές διεθνείς αγορές. Η πρόληψη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου απαιτεί ανάλογες πρωτοβουλίες που μας βρίσκει αρωγούς», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, κ. Vitalii Kochenko.

Παρά τους περιορισμούς που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού στον τρόπο εργασίας, η ομάδα της BAT κατάφερε να επιτύχει την ενσωμάτωση των νέων κανόνων και να δημιουργήσει ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα βάσει των προδιαγραφών του myDATA, τηρώντας τους αυστηρούς κανόνες και τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που έχει υιοθετήσει η εταιρεία.

Η British American Tobacco Hellas ήταν από τις πρώτες στην Ελλάδα που εφάρμοσε την εργασία εκτός γραφείου, με απολύτως καμία αλλαγή στις παροχές και στα δικαιώματα προς τους εργαζομένους της, πριν ακόμα ληφθούν τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, μέσα από τα σύγχρονα προγράμματα ανθρώπινου δυναμικού “Smart Working” και “Safe Working” που περιλαμβάνουν ασφαλείς, εξατομικευμένες και καινοτόμες πρακτικές για όλους τους εργαζομένους της.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους διεθνώς, η British American Tobacco παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας αλλά και τις κοινωνικές αλλαγές με σκοπό τη δημιουργία ενός Καλύτερου Αύριο (A Better Tomorrow). Τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος της ΒΑΤ έχει επενδύσει σημαντικά ποσά στην Έρευνα και την Ανάπτυξη και διαθέτει σήμερα υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλα μέρη του κόσμου καθώς και ερευνητική ομάδα που αποτελείται από περισσότερους από 1.500 επιστήμονες, μηχανικούς και ειδικούς στον τομέα του καπνού με σκοπό τη δημιουργία προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας (όπως το θερμαινόμενο προϊόν καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vuse) με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο.

Πίστη στη δέσμευση της να δίνει αξία καθημερινά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, η ΒΑΤ τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στην χώρα, με βασικό χαρακτηριστικό την καινοτομία, και σημαντικές ενέργειες όπως επανένταξη στην αγορά εργασίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων και πρωτοποριακά προγράμματα ανακύκλωσης για τις νέες κατηγορίες προϊόντων. Πρόσφατα η BAT Hellas ανακοίνωσε 200 νέες θέσεις εργασίας και ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο με επίκεντρο την υψηλή τεχνολογία.

Related posts

MLS: Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του Γ. Καματάκη

banksnews

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ

banksnews

Ευρωπαϊκή Πίστη: Δωρεά 10 αναπνευστήρων για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

banksnews

Leave a Comment