Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Τράπεζα της Αγγλίας: Σταθερά τα επιτόκια, θα μείνουν ψηλά για καιρό

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Tράπεζας της Αγγλίας (BoE) ψήφισε με 6-3 υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων στο υψηλό 15ετίας στο 5,25%, σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters την περασμένη εβδομάδα.

Οπως σημειώνει το Reuters, η κεντρική τράπεζα ενημέρωσε ότι τα επιτόκια στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να παραμείνουν υψηλά για «παρατεταμένη περίοδο», μια ημέρα αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έστειλε σήμα ότι θα τα μειώσει την επόμενη χρονιά.

Δεν έγινε συζήτηση για μείωση των επιτοκίων ενώ η BoE εξακολουθεί να ανησυχεί ότι ο πληθωρισμός στη Βρετανία θα συνεχίσει να είναι πιο επίμονος από ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την ευρωζώνη.

Η πολιτική της κεντρικής τράπεζας – η οποία προϋποθέτει σταδιακή πτώση των επιτοκίων στο 4,25% σε τρία χρόνια – έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις τελευταίες προσδοκίες της αγοράς που βλέπουν τα επιτόκια να πέφτουν σε αυτό το επίπεδο πριν από το τέλος του επόμενου έτους.

«Οι διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων βοήθησαν να μειωθεί ο πληθωρισμός από πάνω από 10% τον Ιανουάριο σε 4,6% τον Οκτώβριο. Αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Θα λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις για να επανέλθει ο πληθωρισμός στο 2%», δήλωσε ο διοικητής της ΒοΕ, Αντριου Μπέιλι.

Οι τρεις υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής που διαφώνησαν ήθελαν μια περαιτέρω αύξηση στο 5,5%, ενώ οι για το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων η απόφαση να μην αυξηθούν τα επιτόκια ήταν «καλά ισορροπημένη», σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης.

Το κύριο μήνυμα πολιτικής της BoE παραμένει στγαθερό από τον Νοέμβριο, όταν προέβλεψε ότι θα χρειαστούν δύο χρόνια για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο στόχο.

Related posts

Alpha Bank: Φωνητική καθοδήγηση συναλλαγών από το δίκτυο ΑΤΜ

admin

Πέντε νέες ψηφιακές υπηρεσίες στο winbank της Πειραιώς

admin

Στα $1,35 δισ. έπεσαν τα τριμηνιαία κέρδη της UBS

admin

Alpha Bank: Υπόσχεται θέση οδηγού για το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Στουρνάρας: Είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας

admin

Η Deutsche Bank αντικαθιστά χιλιάδες υπαλλήλους με ρομπότ

admin

Πώς βαθμολογεί τώρα η Moody’s τις τέσσερις τράπεζες

admin

Επανεκκίνηση πλειστηριασμών από 15 Μαρτίου

admin

Σχέδιο «φθηνά δάνεια» από Ερντογάν: Ρίχει χρήμα στις κρατικές τράπεζες

admin