Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Καλύτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα της Lufthansa για το τρίμηνο

Η Lufthansa ανακοίνωσε την Πέμπτη τριμηνιαία κέρδη, τα οποία ήταν ελαφρώς πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών, κυρίως λόγω της ισχυρής ταξιδιωτικής ζήτησης αυτό το καλοκαίρι και είπε ότι οι κρατήσεις παρέμειναν ισχυρές ενόψει της πολυάσχολης περιόδου των Χριστουγέννων.

Οι αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης ανακοίνωσαν τριμηνιαία κέρδη ρεκόρ, καθώς οι καταναλωτές συνέχισαν να ταξιδεύουν παρά την κρίση κόστους ζωής, αλλά οι προοπτικές έχουν “θολώσει” εξαιτίας της αύξησης των τιμών του πετρελαίου λόγω των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και των κινδύνων ύφεσης, πλήττοντας τις τιμές των μετοχών.

Η Lufthansa ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) για το τρίτο τρίμηνο στα 1,47 δισεκατομμύρια ευρώ (1,56 δισεκατομμύρια δολάρια), αυξημένα κατά 31% σε ετήσια βάση και ελαφρώς πάνω από τις μέσες προσδοκίες για 1,43 δισεκατομμύρια σε συναίνεση αναλυτών που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εταιρείας.

“Παρόλο που η γεωπολιτική κατάσταση συνεχίζει να προβάλει προκλήσεις, η προοπτική των κρατήσεών μας, μας δίνει λόγους να είμαστε θετικοί – όχι μόνο για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα του ομίλου φέτος, αλλά και μετά”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr.

Η Lufthansa ανέφερε ότι οι κρατήσεις για το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά διψήφιο ποσοστό από έτος σε έτος.

Η ζήτηση για πτήσεις μικρών και μεγάλων αποστάσεων παρέμεινε υψηλή, ειδικά μεταξύ των ταξιδιωτών αναψυχής, είπε, και η τάση για περισσότερες κρατήσεις σε ακριβές premium κατηγορίες συνεχίστηκε.

Το κόστος ήταν 0,9% χαμηλότερο από το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους παρά την αύξηση του πληθωρισμού, ενώ τα καθαρά κέρδη ήταν 1,2 δισ. ευρώ.

Λόγω του μειωμένου κόστους και της υψηλότερης ζήτησης πτήσεων, ο όμιλος αναμένει να παρουσιάσει θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα για το τέταρτο τρίμηνο, βοηθώντας τον να επιτύχει τον στόχο του για προσαρμοσμένο ομαδικό EBIT άνω των 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για ολόκληρο το έτος 2023.

Το επόμενο έτος, η Lufthansa αναμένει ότι η διαθέσιμη χωρητικότητα θέσεων για τους επιβάτες θα αυξηθεί περαιτέρω στο 95% περίπου των επιπέδων πριν από την πανδημία. Η χωρητικότητα θα αυξηθεί στο 91% των προ-πανδημικών επιπέδων το τέταρτο τρίμηνο, ανέφεραν.

Related posts

Ουκρανία: Αναχαιτίστηκε ρωσικός πύραυλος κρουζ στην Οδησσό

admin

Η Πολωνία εκδίδει περιβαλλοντική άδεια για τον πρώτο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής

admin

Λιθουανία: Ζητεί να τιμωρηθούν αυστηρά οι υπεύθυνοι για τις κλοπές αριστουργημάτων της ρωσικής λογοτεχνίας

admin

Πρόεδρος ΔΕΕΣ: “Ο κόσμος δεν πρέπει να ανεχθεί” αυτό που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας

admin

ΗΠΑ: Έσπασε τα κοντέρ η ανάπτυξη και στο 4ο τρίμηνο με 3,3%

admin

ΗΠΑ: Ανέκαμψαν τον Απρίλιο οι ενάρξεις κατοικιών

admin

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε βάρος Ρώσων για τον εκτοπισμό παιδιών από την Ουκρανία

admin

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ Μοσάντ, CIA και Κατάρ για απελευθέρωση ομήρων

admin

Ευρωπαίος διπλωμάτης επικρίνει την επιχείρηση του Ισραήλ στην Τζενίν

admin