Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Δεν θα “ξανανοίξει” η οικονομία “μέχρι να ξέρουμε ότι η χώρα είναι υγιής”

Τα μαζεύει ο Τραμπ όσον αφορά τα σχέδιά του να θέσει και πάλι σε κίνηση το συντομότερο δυνατό την οικονομική δραστηριότητα, τονίζοντας την Παρασκευή ότι δεν θα “ξανανοίξει” η οικονομία “μέχρι να ξέρουμε ότι η χώρα θα είναι υγιής”.

Τα επιδημιολογικά μοντέλα του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ, σύμφωνα με έγγραφα που επικαλούνται οι New York Times, δείχνουν ότι ενδεχόμενη άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού -όπως η σύσταση προς τους Αμερικανούς να παραμείνουν στα σπίτια τους, το κλείσιμο των σχολείων και η κοινωνική αποστασιοποίηση- μετά από μόλις 30 ημέρες, θα οδηγούσε σε νέο κύμα κρουσμάτων το καλοκαίρι.

Όταν λοιπόν ρωτήθηκε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο εάν έχει ενημερωθεί για τις προβλέψεις ότι η πανδημία θα μπορούσε να αναζωπυρωθεί σε περίπτωση πρόωρης άρσης των μέτρων περιορισμού, δήλωσε ότι δεν έχει γνώση.

Πρόσθεσε όμως ότι “Εξετάζουμε μια ημερομηνία (σ.σ. για την άρση των περιορισμών), ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά δεν θα κάνουμε τίποτα μέχρι να ξέρουμε ότι αυτή η χώρα θα είναι υγιής”. “Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε και μετά να το ξαναπεράσουμε αυτό, αν και θα ήταν σε μικρότερη κλίμακα”, σημείωσε.

“Θέλω να επανεκκινήσω (σ.σ. την οικονομία) το συντομότερο δυνατό. Αυτή η χώρα πρέπει να είναι ανοιχτή και ζωντανή… “, δήλωσε ο Trump. “Θα ήθελα να την επανεκκινήσω, αλλά δεν έχω αποφασίσει τίποτα. Τα γεγονότα θα καθορίσουν τι θα πράξω, αλλά θέλουμε η χώρα να επανέλθει”, πρόσθεσε.

Ο Δρ Άνθονι Φάουτσι, σύμβουλος επί θεμάτων υγείας του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι οποτεδήποτε και αν άρουν τους περιορισμούς οι κυβερνήσεις, θα μπορούσαν να παρατηρηθούν νέα κρούσματα. Ο στόχος όμως σε αυτήν την περίπτωση είναι να εντοπιστούν γρήγορα τα νέα κρούσματα, να απομονωθούν οι νοσούντες και να εντοπιστούν οι επαφές τους ή να προσδιοριστεί η εστία της νόσου.

“Όταν αποφασίσουμε, εν ευθέτω χρόνω, πότε θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε τα περιοριστικά μέτρα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται να δούμε νέα κρούσματα”, δήλωσε ο Φάουτσι, προσθέτοντας: “Θα εκπλαγώ αν δεν δούμε. Το ερώτημα ωστόσο είναι πώς θα απαντήσουμε”.

“Ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μικρότερος από 100.000”

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε παράλληλα ότι πιστεύει πως ο αριθμός των θυμάτων από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ θα είναι μικρότερος από την αρχική πρόβλεψη των 100.000.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου τόνισε πως οι ΗΠΑ πλησιάζουν στην κορύφωση του ρυθμού μολύνσεων και πως η καμπύλη των νέων κρουσμάτων του ιού σε όλη τη χώρα εξομαλύνεται, με την κατάσταση στην Νέα Ορλεάνη, την Λουιζιάνα, το Ντιτρόιτ και το Μίσιγκαν να σταθεροποιείται.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters ο αριθμός των νεκρών από τον ιό στις ΗΠΑ ξεπέρασε σήμερα τους 18.100.

Ο Τραμπ υπόσχεται ότι θα κάνει μια “ανακοίνωση” για τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε σήμερα ότι θα κάνει μια “ανακοίνωση” την επόμενη εβδομάδα σχετικά με τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

“Όπως γνωρίζετε, τους δίνουμε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο και θα μιλήσουμε για αυτό την επόμενη εβδομάδα”, είπε ο Τραμπ, λίγες ημέρες αφότου απείλησε ανοικτά να διακόψει την αμερικανική συνεισφορά.

“Θα έχουμε πολλά να πούμε”, συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, που έχει ασκήσει αυστηρή κριτική στη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορονοϊού από τον οργανισμό αυτό του ΟΗΕ, όπως επίσης και στην πολύ ευνοϊκή αντιμετώπιση, σύμφωνα με τον ίδιο, προς το Πεκίνο.

Related posts

Πάουελ: Η οικονομία των ΗΠΑ θα υποστεί πρωτόγνωρο πλήγμα το β’ τρίμηνο

banksnews

Sabah: Η Τουρκία ξεκινά γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Λιβύης έως τα τέλη του έτους

banksnews

Ζημίες μεγαλύτερες του αναμενομένου ανακοίνωσε η Gilead

banksnews

Leave a Comment