Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Το πνεύμα πρόθυμο, η σαρξ ασθενής

Το πνεύμα πρόθυμο, η σαρξ ασθενής

Η «ηρεμία πριν την καταιγίδα» συνεχίζεται στις Διεθνείς αγορές, παρά τα όσα εξωπραγματικά συνεχίζουν να συμβαίνουν στις ΗΠΑ. Τα σημερινά αρνητικά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, αλλά & η πολιτική αστάθεια στην Ιταλία με ταυτόχρονη εκτίναξη του ελλείμματος της στα 30 δις €, δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν τις αγορές από τα πρόσφατα υψηλά. Προς το παρόν αναμένουν την ορκωμοσία Biden, συνεχίζοντας να αγνοούν το διαφορετικό οικονομικό πρόγραμμα του, με αυξημένους φόρους και κοινωνικές δαπάνες, επικεντρώνοντας στα θετικά του θηριώδους προγράμματος των 3 τρισεκατομμυρίων $ ενίσχυσης της οικονομίας .

Ως αναφορά την Ελληνική αγορά, η αδυναμία είναι πλέον εμφανής τόσο στις τιμές όσο και στους χαμηλότερους όγκους συναλλαγών, ειδικά αν αφαιρεθούν οι προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Αν και μεσομακροπρόθεσμα η τάση συνεχίζει να παραμένει ανοδική και δεν απειλείται προς το παρόν,  διάφορα τεχνικά εργαλεία εμφανίζουν σημάδια αδυναμίας, τόσο σε δείκτες όσο & στην πλειοψηφία των μετοχών, αυξάνοντας τις πιθανότητες συνέχισης της διορθωτικής κίνησης από τα πρόσφατα υψηλά. Επιπρόσθετα οι των 850 μονάδες του ΓΔ  & οι 1975 του FTSE25, θα χρειαστούν ισχυρούς νέους καταλύτες για να διασπαστούν έγκυρα στην παρούσα φάση. Με δεδομενο ότι ο ΔΤΡ, που υποβοήθησε στην προσφατη ανοδική κίνηση, σήμερα διασπά καθοδικά τον ΚΜΟ expo 25 ημερών (481,24), οι ανησυχιες μας αυξάνουν βραχυπροθεσμα.

Παρά ταύτα τυχόν διορθωτική κίνηση θα αποτελέσει ευκαιρία επανατοποθετήσεων, για όσους πούλησαν ή δεν επιβιβάστηκαν στο 1ο ανοδικό κύμα. Οι κινητοί Μέσοι όροι 25, 50,  κυρίως όμως ο 200 ημερών, σηματοδοτούν τους εύκολους τεχνικούς οδηγούς, σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει να τοποθετηθεί στην αγορά.

Σε συνεννόηση πάντα με τους επενδυτικούς μας συμβούλους, καταστρώνουμε τις αντίστοιχες στρατηγικές, επιλέγοντας τα επίπεδα τιμών, αλλά κυρίως τις μετοχές που πληρούν αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, διοικούνται δε ιστορικά από αξιόπιστο management..

Συνεχίζουμε να συστήνουμε υπομονή, γιατί διάσπαση των 790 μονάδων του ΓΔ & 1890 μονάδων του FTSE25 πιθανά να επιταχύνει την διορθωτική κίνηση της αγοράς δημιουργώντας καταλληλότερες συνθήκες για τοποθετήσεις.

Προς το παρόν το «Πνεύμα» (αισιοδοξία) δεν είναι αρκετό και «η Σάρξ» (αγορά) συνεχίζει να δείχνει σημάδια ασθένειας…

ΛΟΥΚΑΣ Β. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ / Corporate Advisor Mc Banking & Finance

 • Λουκάς Παπαϊωάννου
 • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
 • χρηματιστηριακή ανάλυση
 • ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ
 • ελληνική αγορά
 • ΟΓΚΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

  Related posts

  Η Profile, τα ιστορικά υψηλά και το placement

  banksnews

  ΝΕΩΡΙΟΝ: Τι θα συζητηθεί στη ΓΣ της 10ης Σεπτεμβρίου

  banksnews

  Προς εκπλήρωση του «January Effect» το Ελληνικό Χρηματιστήριο

  banksnews

  Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες

  banksnews

  Νέος οικονομικός διευθυντής στην Pasal

  banksnews

  Ξεκινά η δημόσια προσφορά των ομολογιών της Lamda

  banksnews

  Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

  banksnews

  Επ. Κεφαλαιαγοράς: «Ναι» στη λειτουργεία της Southbridge Advisors

  banksnews

  Νέες πιέσεις στις ευρωαγορές

  banksnews