Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι θα προτείνει η MLS στους ομολογιούχους

Μετά από πολλές αναβολές και καθυστερήσεις, οι οποίες λειτουργούν αναμφίβολα σε βάρος της εταιρείας, ο Μάρτιος είναι ο μήνας μέσα στον οποίο ελπίζεται ότι θα υπάρξουν κάποιες πρώτες εξελίξεις, σε ότι αφορά το μέλλον της MLS.

Ειδικότερα, η εταιρεία φαίνεται να συμφωνεί προκειμένου να συγκληθούν διαδικτυακές γενικές συνελεύσεις ομολογιούχων και έτσι να αυξηθούν οι πιθανότητες για την επίτευξη των απαιτούμενων ελάχιστων απαρτιών και άρα να μπορούν να ληφθούν έγκυρες αποφάσεις.

Ειδικότερα, όπως είχε επισημάνει το Euro2day.gr σε παλαιότερο δημοσίευμά του με τίτλο «MLS: Διαπραγματεύσεις σε δύο δόσεις με τους ομολογιούχους», η διοίκηση της εταιρείας αναμένεται να προτείνει στους ομολογιούχους:

α) Σε πρώτη φάση την επιμήκυνση των λήξεων των υπαρχόντων ομολογιακών δανείων με ένα σαφώς χαμηλότερο κουπόνι. Κάτι τέτοιο -εφ’ όσον τελικά γίνει αποδεκτό από τους ομολογιούχους- θα απαλλάξει την MLS από αξιοσημείωτες ταμειακές εκροές για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς πέρα από την χρονική μετακύλιση των τοκοχρεολυσίων δόσεων προς τους ομολογιούχους, έχει περιοριστεί δραστικά και το λειτουργικό της κόστος. Θα δημιουργηθεί έτσι ένα περιβάλλον βελτιωμένης ρευστότητας που θα επιτρέψει τη διεκδίκηση μιας σειράς εργασιών.

β) Σε δεύτερη φάση, η διοίκηση της MLS θα επανέλθει στους ομολογιούχους με μια συνολική-αναθεωρημένη λύση, στο βαθμό που θα έχει προσελκυσθεί στρατηγικός επενδυτής, ο οποίος θα καλύψει με μετρητά αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και θα αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό. Η λύση αυτή θα εξαρτηθεί τόσο από το ύψος της ΑΜΚ, όσο και από τις προθέσεις του νέου βασικού μετόχου (π.χ. αν θα προσφύγει σε διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα, ή όχι).

Σε ποιο σημείο όμως βρίσκεται το θέμα της προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή; Όπως αναφέρεται από κύκλους προσκείμενους στην εταιρεία, έχει ήδη παρουσιαστεί στο ενδιαφερόμενο κυπροελβετικό fund το Business Plan της Deloitte, το οποίο μάλιστα αυτή την περίοδο αναπροσαρμόζεται με βάση τα νέα-μεταβαλλόμενα δεδομένα. Η αναπροσαρμογή αυτή θα οδηγήσει και σε επικαιροποίηση της αξίας του άυλου πάγιου ενεργητικού της εταιρείας, αποτέλεσμα που -σύμφωνα πάντοτε με κύκλους προσκείμενους στην MLS- περιμένει ο ορκωτός ελεγκτής προκειμένου να συντάξει τις ετήσιες λογιστικές καταστάσεις του 2019 (κάτι τέτοιο πιθανολογείται να γίνει μέσα στο Μάρτιο).

Πέρα όμως από το κυπροελβετικό fund, αρχικό ενδιαφέρον φέρεται να έχει δείξει και επενδυτής από το Κατάρ.

Σε κάθε περίπτωση, οι μέχρι τώρα συνεχιζόμενες καθυστερήσεις λειτουργούν σε βάρος της εταιρείας και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια το αν τελικά θα υπάρξει επενδυτής που θα βάλει το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αποκτήσει την πλειοψηφία της MLS. Επίσης, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ούτε το αν υπάρξει απαρτία στις επικείμενες γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων, ούτε φυσικά και το περιεχόμενο των αποφάσεών τους (αν τελικά οι ομολογιούχοι θα καταγγείλουν τα δάνεια, ή αν θα δεχτούν τις προτάσεις της διοίκησης).

Χθες η εταιρεία προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Η εταιρεία MLS Πληροφορική Α.Ε. ενημερώνει αναφορικά με το Πρόγραμμα Εταιρικού Ομολόγου ΜΛΣ02, πως λόγω των επιπτώσεων από τον COVID-19 στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες και οι οποίες έχουν επιδράσει στις ταμειακές της ροές, δεν θα προβεί στην πληρωμή των Κουπονιών ΜΛΣ02 (30-11-2020 και 26-02-2021). Η εταιρεία θα έρθει σε διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους και τον εκπρόσωπο των ομολογιούχων ΕUROXX προς επίτευξη συμφωνίας».

Related posts

Folli Follie: Για την 31η Ιανουαρίου 2020 αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση

banksnews

Οι απεργίες στον ΟΤΕ και η… αμηχανία της διοίκησης

banksnews

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το ΤechSaloniki #5 powered by Stoiximan

banksnews

Στα 15,1 εκατ. ευρώ η προσφορά Πριόβολου για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

banksnews

ΔΕΗ: Online και τηλεφωνικό ραντεβού για 10 ακόμη καταστήματα

banksnews

Αύξηση τζίρου 53% για την Trastor ΑΕΕΑΠ

banksnews

Νέο ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα

banksnews

Ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης δανείων της Vivartia από την Εθνική

banksnews

ΣΕΠΕΕ: Μεγάλο ενδιαφέρον για την εκπαιδευτική πλατφόρμα ECOTEX

banksnews