Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα ΕΛΤΑ μετασχηματίζονται και γυρίζουν σελίδα

Τον μετασχηματισμό των

Ελληνικών Ταχυδρομείων 

ανακοίνωσαν τα

υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

, από κοινού με την

Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).

Στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο «ώστε τα ΕΛΤΑ να γυρίσουν οριστικά σελίδα, να εκσυγχρονισθούν και να συνεχίσουν αποτελεσματικά να επιτελούν το έργο τους».

«Κεντρικός σκοπός του σχεδίου είναι η εταιρεία να διασφαλίσει και να ενδυναμώσει τον κοινωνικό της ρόλο ως φορέα της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας και ταυτόχρονα να βελτιώσει την αποδοτικότητά της» αναφέρει κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργείων.

Οι βασικοί άξονες του σχεδίου είναι:

· ο εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους, με έμφαση στην υλοποίηση σχεδίου εθελουσίας εξόδου εργαζομένων,

· ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εταιρείας, με αναβάθμιση συστημάτων, αυτοματοποίηση κέντρων διαλογής και παροχή καλύτερων και περισσότερων ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες,

· η αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής της εταιρείας για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της καθολικής υπηρεσίας, σε συνδυασμό με αλλαγές στο μοντέλο εξυπηρέτησης της αλληλογραφίας,

· η ανάπτυξη νέας πολιτικής προμηθειών και η καλλιέργεια μιας νέας εταιρικής κουλτούρας, με την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

«Η λύση που επιλέχθηκε επιφέρει το μέγιστο δυνατό όφελος στους πολίτες και στις επιχειρήσεις, με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τους φορολογούμενους. Υιοθετεί, δε, τις αρχές μετασχηματισμού που ακολούθησαν την τελευταία δεκαετία όλες οι χώρες της Ευρώπης αναφορικά με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες τους», σημειώνει η ανακοίνωση.

Για την υλοποίηση του σχεδίου, δρομολογείται Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας «Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.» ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία θα συμμετάσχει η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).

Ταυτόχρονα, προς τον σκοπό της διασφάλισης της αδιάλειπτης παροχής καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, δρομολογείται η απόδοση στην ΕΛΤΑ Α.Ε. του πλήρους ανταλλάγματος από τη σύμβαση μεταξύ αυτής και του Ελληνικού Δημοσίου για τα έτη 2013-2020, όπως αυτό υπολογίζεται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σε ετήσια βάση.

Ειδήσεις σήμερα:Μητσοτάκης για το ελληνικό rapid test: Μεγάλη επιτυχία – Η Ελλάδα μπορεί να παράγει τεχνογνωσία

Παρακινδυνευμένη η άρση του lockdown – Σε επιφυλακή σήμερα στην Πάτρα λόγω Αγ. ΑνδρέαDW: Το «θετικό σοκ» της πανδημίας στον ελληνικό τουρισμό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο banksnews-.gr

Related posts

Αirbnb: Προτεραιότητα το «ξεκαθάρισμα» της αγοράς – Σε δεύτερο χρόνο οι ρυθμίσεις

banksnews

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε δηλώνονται οι αναστολές Μαρτίου

banksnews

Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά – Δίκες εξπρές για χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις

banksnews

Η SCYTALYS αναλαμβάνει την παροχή Συστήματος Διαλειτουργικότητας, Διοίκησης & Ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας

banksnews

Χρηματιστήριο: Πτώση 0,67% – Οριακές οι εβδομαδιαίες απώλειες

banksnews

Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Πρεμιέρα σήμερα – Αυτό είναι το έντυπο ένταξης

banksnews

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιά ο Ευάγγελος Μυτιληναίος

banksnews

Eurogroup – Κορωνοϊός: Κοινές λύσεις στο κοινό πρόβλημα αναζητούν οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ

banksnews

Χρηματιστήριο: Με «οδηγό» Εθνική και Πειραιώς ξεπέρασε τις 870 μονάδες

banksnews