Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Στην αντεπίθεση οι ιδιωτικές κλινικές: Έχουμε υποστεί τεράστια ζημιά

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών, καθώς θεωρεί πως οι ιδιωτικές κλινικές στην Ελλάδα δέχονται αδικαιολόγητη επίθεση από μερίδα του Τύπου και χαρακτηρίζει ανακριβή και αναληθή πρόσφατα δημοσιεύματα και αναφορές στα social media. Συγκεκριμένα, οι ιδιωτικές κλινικές κατηγορούνται ότι ουσιαστικά εκμεταλλεύονται την πανδημία και κερδίζουν πολλά χρήματα με τα τεστ που κάνουν για τον κορονοϊό και πως αντί να προσφέρουν στο κράτος παροχές για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ζητούν χρήματα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών αντέδρασε και θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες αναφορές είναι αναληθείς και πως αντίθετα, οι ιδιωτικές κλινικές κάνουν το χρέος τους και βρίσκονται στις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας για να θωρακιστεί η χώρα.

Σημειώνουν μάλιστα πως όχι μόνο δεν έχουν αυξήσει τα κέρδη τους αυτό το διάστημα, αλλά αντίθετα έχουν υποστεί ζημιά.

Να σημειώσουμε πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατήγγειλε την καταβολή από τον ΕΟΠΥΥ διπλάσιας αποζημίωσης στα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα (από 800 ευρώ σε 1.600 ευρώ ημερησίως) που θα διαθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα. Για χαριστικές ρυθμίσεις σε ιδιώτες έκανε επίσης λόγο ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Η συγκεκριμένη καταγγελία προκάλεσε αντιδράσεις στα social media, αλλά και πολιτικές αντεγκλήσεις.

Σε αυτές τις αναφορές που αναπαράγονται και στα κοινωνικά δίκτυα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών απάντησε με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με αφορμή πρόσφατα ανακριβή και αναληθή δημοσιεύματα και αναφορές στα social media εναντίον των Ιδιωτικών Κλινικών, τη στιγμή που δίνεται από όλους η πιο κρίσιμη μάχη για την υγεία και την ασφάλεια ενός ολόκληρου έθνους, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών ενημερώνει ότι:

Οι Ιδιωτικές Κλινικές ήταν, είναι και θα παραμείνουν σε ανοικτή επικοινωνία και στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ και τους Αρμόδιους φορείς, προκειμένου να θωρακιστεί η χώρα ενάντια στην απειλή του νέου κορωνοϊού, έχοντας ανταποκριθεί άμεσα σε οτιδήποτε μας έχει μέχρι σήμερα ζητηθεί. Αποτελεί χρέος μας.

Οι Ιδιωτικές Κλινικές, μαζί με το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών επιχειρήσεων έχουν υποστεί τεράστια ζημιά: Η  υποχρεωτική αναστολή όλων των τακτικών  ιατρικών εξετάσεων και χειρουργικών επεμβάσεων αποτελεί βαρύ πλήγμα για την λειτουργία μας. Ωστόσο, διατηρούμε όλα μας τα τμήματα στελεχωμένα και σε πλήρη ετοιμότητα.

Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, ακριβώς γιατί αναγνωρίζουμε τον πραγματικό κίνδυνο που πηγάζει από την πανδημία και το θεωρούμε αυτονόητο καθήκον μας προς την κοινωνία. Στο πλαίσιο των έκτακτων αυτών συνθηκών, το Ελληνικό Δημόσιο έχει έμμεσα δεσμεύσει ένα μεγάλο μέρος των κλινών μας. Μικρό κομμάτι αυτών, αλλά εξαιρετικά πολύτιμο για την ζωή των συμπολιτών μας, είναι οι πλήρως εξοπλισμένες κλίνες των ΜΕΘ μας. Οι κλίνες αυτές, υποστηριζόμενες από το πλέον έμπειρο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ήδη αποφορτίζουν το δημόσιο σύστημα και παράγουν κενές κλίνες στα νοσοκομεία αναφοράς. Αυτό ονομάζεται έγκαιρος προγραμματισμός και πρόληψη σε μια έκτακτη και απρόβλεπτη κατάσταση.

Σε όλους όσους ενεργούν με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, απαντάμε με υπευθυνότητα, ενότητα και ομοψυχία. Γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό και διοίκηση, παραμένουμε όλοι στις επάλξεις, λειτουργούμε σε πλήρη ετοιμότητα και με ασφάλεια στο πλευρό της Πολιτείας, συμβάλλοντας με όποιο τρόπο μας ζητηθεί επιπλέον στη μάχη που έχουμε μπροστά μας».

Related posts

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

banksnews

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Ενίσχυση καθαρών κερδών κατά 55,8% το εννεάμηνο

banksnews

Νέες τιτλοποιήσεις, εθελούσια και οργανωτική αναδόμηση για την ΕΤΕ

banksnews

Leave a Comment