Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Χτίσιμο αφορολογήτου και με χάρτινες αποδείξεις

Την

αγωνία του για το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων

την 1η Μαρτίου εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Θεόδωρος Σκυλακάκης

, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Η δική μου η αγωνία είναι πόσο θα κρατήσει αυτό το τελευταίο lockdown ώστε ταυτόχρονα με την έξοδο από την πανδημία να έχουμε δημοσιονομικά που θα επιτρέψουν την ανάκαμψη” είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα τεκμήρια, η ουσία αυτή που πρέπει να δει κανείς, όπως είπε, είναι πώς θα αντιμετωπιστούν τα έσοδα των πολιτών που ήρθαν από το κράτος, τα οποία είναι αφορολόγητα.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης αποκάλυψε ότι εξετάζεται ένα νέο σύστημα οικοδόμησης του αφορολογήτου, ώστε πέραν των αποδείξεων των ηλεκτρονικών συναλλαγών να υπολογίζονται και οι αποδείξεις πληρωμής με μετρητά, εφόσον εκείνες κατατεθούν στην Εφορία. Πρόσθεσε δε ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή δεν αποτελεί φορολογικό εισόδημα, αφού όπως είπε, μέσα σε κάθε κρατική ενίσχυση υπάρχει η σημείωση ότι δεν φορολογείται.

Για το κομμάτι των τεκμηρίων τόνισε ότι είναι δύσκολο θέμα δημοσιονομικά και ότι το 2022 θα γίνουν κινήσεις με στόχο οι αυθαίρετες διατάξεις να περιορίζονται και να υποκαθίστανται από μέτρα που στηρίζονται σε ηλεκτρονικούς ελέγχους. Σημείωσε ακόμα ότι για τους θεσμούς δεν είναι εφικτό το μέτρο της αποπληρωμής χρεών στην Εφορία σε 240 δόσεις, καθώς απαιτούν λιγότερο χρόνο. Έτσι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για 60 έως 72 δόσεις στην Εφορία. Δήλωσε ότι οι επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών θα κρατήσουν και μετά τη λήξη της πανδημίας, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα μείωσης της προκαταβολής φόρου.

Τέλος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ξεδιπλώσει το 95% των μέτρων που θα εφαρμοστούν, ενώ το υπόλοιπο θα δοθεί μόλις τελειώσει η πανδημία. Εξήγησε ότι τα μέτρα αυτά που θα ανακοινωθούν θα είναι μέτρα προσωρινού χαρακτήρα καθώς για μέτρα μόνιμου χαρακτήρα πρέπει να γίνουν γνωστά: πόσο ήταν η ύφεση πέρσι, πόσο κράτησε το τελευταίο lockdown και το τι θα κάνουν στην Ευρώπη, αφού υπάρχει ασάφεια για τους δημοσιονομικούς κανόνες που θα εφαρμόσουν το 2022.

Ειδήσεις σήμερα: Νέα καταγγελία στο ΣΕΗ για Χαϊκάλη: Προσπάθησε να με βιάσει, ολοκλήρωσε επάνω στα ρούχα μουΗ μαρτυρία του Χρίστου Χ. για τον Δημήτρη Λιγνάδη που σοκάρει – «Έτσι με χειραγώγησε»Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία – Πού θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις

Related posts

Εμπορικός πόλεμος: ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

banksnews

Υπερψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις έως 25.000 ευρώ

banksnews

Wall Street: Μικρή υποχώρηση από τα ιστορικά υψηλά

banksnews

Στο 2,013% διαμορφώθηκε η απόδοση του νέου επταετούς ομολόγου

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άντεξε στις πιέσεις – Οριακή άνοδος 0,05%

banksnews

Moody’s: «Παράθυρο» για νέα αναβάθμιση της Ελλάδας

banksnews

Βρούτσης για το νέο ασφαλιστικό: Δεν θίγονται τα όρια ηλικίας – Μεγαλύτερη σύνταξη για όσους έχουν παράλληλη ασφάλιση

banksnews

Κορωνοϊός: «Παγώνει» η ΑΑΔΕ τις μεταβολές μόνιμης κατοικίας

banksnews

Μητσοτάκης για Cosco: Θα το λύσουμε το θέμα με τις επενδύσεις

banksnews