Image default
ALPHA BANK ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Πώς είδαν επτά χρηματιστηριακές τα αποτελέσματα της Alpha Bank

Θετική αξιολόγηση λαμβάνει από τους διεθνείς επενδυτικούς οίκους η Alpha Bank, σε συνέχεια της δημοσίευσης των Αποτελεσμάτων Έτους 2020, τόσο για τις επιδόσεις της όσο για τις επόμενες κινήσεις που δρομολογεί με στόχο την περαιτέρω μείωση των ΜΕΑ. Σε αναλύσεις τους, οι J.P. Morgan, Goldman Sachs, Wood, Axia Research, Mediobanca, NBG Securities και Pantelakis αναγνωρίζουν τα σημαντικά βήματα που λαμβάνει η Αlpha Bank για την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της, αξιοποιώντας την υψηλή κεφαλαιακή της επάρκεια και την έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας-ορόσημο για το Project Galaxy.

Όλοι οι οίκοι σχολιάζουν θετικά τις νέες συναλλαγές που η Αlpha Bank ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει εντός του 2021, συνολικού ύψους Ευρώ 3,3 δισ. Επίσης αξιολογούν ως ευοίωνες τις προοπτικές που ανοίγονται με τις τρεις αυτές συναλλαγές στο μέτωπο της οριστικής και αυτοδύναμης αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, καθώς εκτιμούν ότι αυτές θα συμβάλλουν καθοριστικά στον περιορισμό των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων σε μονοψήφιο ποσοστό και στην περαιτέρω βελτίωση του δείκτη ΜΕΑ στην Ελλάδα σε επίπεδα

Παράλληλα, οι οίκοι εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους και στους κεφαλαιακούς δείκτες της Αlpha Bank, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «άνετοι», «υψηλοί» και «απόλυτα επαρκείς» για περαιτέρω σημαντική μείωση του αποθέματος των ΜΕΑ και την ενίσχυση της κερδοφορίας της, ενώ υπογραμμίζεται η κεφαλαιακή υπεροχή της Αlpha Bank έναντι των ανταγωνιστών της.

Ένα ακόμη στοιχείο που αποτιμάται θετικά από τους αναλυτές είναι το υψηλό χρηματοοικονομικό αποτέλεσμα το δ’ τρίμηνο 2020, με την Αlpha Bank να καταγράφει κέρδη από χρηματοοικονομικές πράξεις ύψους Ευρώ 430 εκατ, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα των εκτιμήσεων των οίκων.

J.P. Morgan: εντυπωσιασμένη από την ολοκλήρωση του Galaxy και τις επερχόμενες συναλλαγές

Ως αξιοσημείωτο επίτευγμα χαρακτηρίζει ο διεθνής οίκος την έγκαιρη υλοποίηση του Project Galaxy, παρά τις προκλήσεις της πανδημίας και τονίζει ότι η ποιότητα του υπολοίπου χαρτοφυλακίου ΜΕΑ είναι πολύ καλύτερη από πριν, υπογραμμίζοντας ότι η περαιτέρω επιτάχυνση της εκκαθάρισης των ΜΕΑ θα αυξήσει την ορατότητα στο κόστος κινδύνου και την αποδοτικότητα. Επίσης, επισημαίνει ότι «οι δείκτες κεφαλαίου που απολαμβάνει η τράπεζα είναι «άνετοι», με pro forma CET1 στο 14,1% πολύ πιο πάνω από το ελάχιστο εποπτικό όριο.

Δεδομένων των παραπάνω η J.P. Morgan θέτει την τιμή-στόχο στα Ευρώ 1.20 με στάση overweight (καλύτερη της αγοράς με περιθώρια ανόδου).

Goldman Sachs: οι ανακοινώσεις της Αlpha Bank αναμένεται να ενισχύσουν τη μετοχή της

Με αιχμή τις νέες κινήσεις που δρομολογεί η Τράπεζα για την μείωση των κόκκινων δανείων που αναμένεται να περιορίσει τον δείκτη ΜΕΑ στην Ελλάδα κάτω του 18% για φέτος και σε μονοψήφιο ποσοστό στα τέλη του 2022, η Goldman Sachs αναμένει άνοδο στη μετοχή της Αlpha Bank, διατηρώντας τη σύσταση αγοράς (Buy) και τιμή-στόχο Ευρώ 1,03.

Wood: Η Αlpha Bank διατηρεί την υψηλή κεφαλαιακή της θέση

Θετικοί εμφανίζονται και οι αναλυτές της Wood που σχολιάζουν ότι η Αlpha Bank ακολουθεί μία πιο ισορροπημένη προσέγγιση για τη μείωση του δείκτη ΜΕΑ σε μονοψήφιο ποσοστό, με στόχο να διατηρήσει τα τρέχοντα ενσώματα ίδια κεφάλαια και τα κεφαλαιακά της επίπεδα άθικτα. Και αυτός ο οίκος δίνει σύσταση αγοράς (Buy) για τη μετοχή της Τράπεζας και τιμή-στόχο στα Ευρώ 1,50.

Axia Research: Η Αlpha Bank γυρίζει σελίδα

Τη σημασία της τιτλοποίησης Galaxy και των επόμενων συναλλαγών τόνισε και η Axia Research, αναφέροντας ότι αυτές θα έχουν αντίκτυπο 70 μονάδες βάσης στα κεφάλαια της Τράπεζας, με τις 60 εξ αυτών να έχουν ήδη ληφθεί υπ’ όψιν στα στοιχεία του δ’ τριμήνου. Η επενδυτική εταιρεία διατηρεί τη σύσταση αγοράς (Buy) για τη μετοχή της Αlpha Bank με τιμή-στόχο στα Ευρώ 2,40.

Mediobanca: κεφαλαιακή υπεροχή της Αlpha Bank έναντι των ανταγωνιστών της

Τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης δίνει και η Mediobanca επισημαίνοντας ότι αξιολογεί θετικά τα Αποτελέσματα Έτους 2020 της Αlpha Bank, ενώ τονίζει ότι η υψηλή κεφαλαιακή της επάρκεια μπορεί να υποστηρίξει αποτελεσματικά την περαιτέρω μείωση του αποθέματος των ΜΕΑ και την ενίσχυση της κερδοφορίας της.

NBG Securities: στα 1,10 ευρώ η τιμή-στόχος για την Αlpha Bank με σύσταση outperform

Σταθερά στα 1,10 ευρώ διατήρησε την τιμή στόχο της Αlpha Bank η NBG Securities, καθώς και τη σύσταση outperform που χαρακτηρίζει της αποδόσεις της Τράπεζας ως καλύτερες από αυτές της αγοράς.

Όπως αναφέρει η NBG Securities, η ολοκλήρωση του Project Galaxy και οι προγραμματισμένες πωλήσεις ΜΕΑ το 2021 θα προσφέρουν σημαντική βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού της τράπεζας, εξομαλύνοντας παράλληλα το κόστος κινδύνου και ενισχύοντας την κερδοφορία προς τους καθορισμένους στόχους.

Pantelakis: Επαρκή κεφάλαια για την επιτάχυνση της εξυγίανσης του ισολογισμού

Τέλος, η Pantelakis Securities S.A. δίνει τιμή-στόχο στα Ευρώ 1,45 τηρώντας στάση overweight, ενώ υπογραμμίζει ότι οι σχεδιαζόμενες νέες συναλλαγές ύψους Ευρώ 3,3 δισ. για την περαιτέρω επιτάχυνση στη μείωση των ΜΕΑ σε Ελλάδα και Κύπρο θα γίνουν αντικείμενο θερμής υποδοχής από την αγορά. Παράλληλα, ο οίκος τονίζει ότι η Αlpha Bank διαθέτει επαρκή κεφάλαια για να εξυγιάνει αποδοτικά τον ισολογισμό της.

Related posts

Alpha Bank: Κάρτα επαγγελματικών δαπανών με Bonus

banksnews

Alpha Bank: Νέα έκδοση καλυμμένων ομολογιών 1 δισ. ευρώ

banksnews

Πειραιώς: Από 14/1 σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την μετατροπή CoCos

banksnews

Κ. Βασιλείου: Κεντρικός ο ρόλος της Eurobank στην υλοποίηση του Ελληνικού

banksnews

Σκάνδαλο και με Ελληνες στη Goldman Sachs: Εμπλέκονται σε υπόθεση insider trading

banksnews

Πατάει γκάζι η αγορά εταιρικών ομολόγων

banksnews

Ο Γ. Γεωργόπουλος νέος γενικός διευθυντής ΗR της Πειραιώς

banksnews

Πειραιώς: Υποστηρίζει τις «Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας»

banksnews

Alpha Bank: «Ζούμε ημέρες του 2011 και χρειάζεται προσοχή»

banksnews