Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια έργα είναι «ώριμα» για το Ταμείο Ανάκαμψης – 32 δισ. ευρώ θα λάβει η Ελλάδα

Αλλεπάλληλες είναι οι τηλεδιασκέψεις που γίνονται σε τεχνικό επίπεδο με την

Κομισιόν

προκειμένου να καθοριστούν τα

έργα,

οι

μεταρρυθμίσεις

και οι

δράσεις

που θα περιληφθούν στο ελληνικό σχέδιο για χρηματοδότησης απο το

Ταμείο Ανάκαμψης

με πόρους της τάξης των

32 δισ. ευρω

.

Βασικός στόχος είναι κάποιες από τις δράσεις να ξεκινήσουν πριν από την εκταμίευση των 5,5 δισ. ευρώ που αναμένονται για φέτος. Δηλαδή η χρηματοδότηση τους θα γίνει αρχικά με εθνικούς πόρους, με τα πρώτα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι, να αναμένονται στα τέλη της Άνοιξης με αρχές του Καλοκαιριού. Να σημειωθεί ότι στον κανονισμό του Ταμείου, προβλέπεται ότι μπορούν να περιληφθούν έργα, προγράμματα και επενδύσεις από τον Φεβρουάριο του 2020.

Στις ελληνικές προτάσεις περιλαμβάνονται το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ που θα προχωρήσει εντός της άνοιξης του 2021, τα 200 πρώτα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, προγράμματα αναδάσωσης, προγράμματα αποκατάστασης εδαφών σε λιγνιτικές περιοχές, δράσεις που σχετίζονται με την τηλεκπαίδευση, πολλά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ.ά.

Ειδικότερα προτεραιότητα θα δοθεί σε:Έργα υποδομών όπως οδικός άξονας Ε65, ο ΒΟΑΚ αλλά και η ηλεκτρονική διασύνδεση των νησιών.Έργα με οικονομικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία όπως η ενεργειακή αναβάθμιση ενός μεγάλου μέρους κτιρίων, ένα «εξοικονομώ κατ οίκον» μεγαλύτερο και ευρύτερο. Στόχος είναι να επεκταθεί πέρα από τα νοικοκυριά, σε επιχειρήσεις, τουρισμό, βιομηχανία, δημόσια κτίρια. Να έχει όχι μόνο τη διάσταση της εξοικονόμησης αλλά και την ενεργειακής αυτονομίας.Παρεμβάσεις όπως η πλήρης ψηφιοποίηση των λειτουργιών της ΑΑΔΕ, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.Μεταρρυθμίσεις όπως η χρηματοδότηση τοπικών πολεοδομικών σχεδίων, επιτάχυνση της δικαιοσύνης και, ένα πλαίσιο επαγγελματικής εκπαίδευσης.Επενδύσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, που περιλαμβάνουν περαιτέρω ψηφιοποίηση των φορολογικών υπηρεσιών, κωδικοποίηση και εκσυγχρονισμό της φορολογικής νομοθεσίας, δράσεις κατά του λαθρεμπορίου, ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των POS με τις φορολογικές αρχές και τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη διευκόλυνση των φορολογικών ελέγχων.Ειδήσεις σήμερα: Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνελήφθη ο 60χρονος που «φωτογραφήθηκε» με τα πόδια πάνω στο γραφείο της ΠελόζιΜπάιντεν: «Καλό νέο» ότι ο Τραμπ δεν θα έρθει στην ορκωμοσία – Καλοδεχούμενος ο ΠενςΚαιρός: Βροχές, σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο banksnews-.gr

Related posts

Αρχίζουν οι πληρωμές από τη Δευτέρα: Συντάξεις Σεπτεμβρίου, επίδομα στέγασης και ΚΕΑ

banksnews

Κοινωνικό μέρισμα: Ενίσχυση 700 ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά

banksnews

Μείωση ενοικίων: Προς παράταση για ένα μήνα η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου

banksnews

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος: Η Ελλάδα συμμετείχε στην επιχείρηση της Europol – 16 υποθέσεις διερευνήθηκαν στη χώρα μας

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με ανοδικές τάσεις το άνοιγμα

banksnews

Κοινωνικό μέρισμα: Ανακοινώνονται ποσά και δικαιούχοι

banksnews

Ελεγκτικό Συνέδριο: «Πράσινο φως» για την αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά

banksnews

Ηλεκτρονικές δαπάνες 2020: Ποιοι αδικούνται, ποιοι ευνοούνται – Τι ισχύει για φόρους, δάνεια και ενοίκια

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνεχίζει πτωτικά η συνεδρίαση

banksnews