Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γάλλος πρωθυπουργός προτρέπει τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Καταλονία

Η Γαλλία προτρέπει τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Καταλονία, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Οι αρχές πολλών περιφερειών της Ισπανίας επέβαλαν από χθες νέους περιορισμούς για να αντιμετωπίσουν την αναζωπύρωση της πανδημίας. Η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Μέσα σε διάστημα 14 ημερών, μέχρι χθες Πέμπτη, καταγράφηκαν στην Καταλονία σχεδόν 8.000 νέα κρούσματα, τα μισά δηλαδή από τα 16.410 που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα, παρά τις οδηγίες που έχουν δοθεί στους κατοίκους της Βαρκελώνης να παραμείνουν στα σπίτια τους. “Αναφορικά με την κατάσταση στην Καταλονία, που παρουσιάζει επιδεινούμενους δείκτες, προτρέπουμε σθεναρά τους Γάλλους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια εκεί μέχρι να βελτιωθεί η υγειονομική κατάσταση”, είπε ο Καστέξ μιλώντας σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε επίσης ότι το Παρίσι είναι σε συζητήσεις με τη Μαδρίτη για να περιοριστούν οι μετακινήσεις από την Ισπανία στη Γαλλία όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο Καστέξ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα της Γαλλίας, με την ελπίδα να αναχαιτίσει την πανδημία. Όλοι όσοι φτάνουν σε αεροδρόμια και λιμάνια από 16 χώρες (μη ευρωπαϊκές, μεταξύ των οποίων είναι οι ΗΠΑ και η Αλγερία) θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό τεστ για τον νέο κορονοϊό. Όσοι βρεθούν θετικοί θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών. “Ξέρουμε ότι σε ορισμένες από αυτές τις χώρες δεν υπάρχει στρατηγική ιχνηλάτησης και η πρόσβαση στα τεστ είναι δύσκολη, κατά συνέπεια αποφασίσαμε να γενικεύσουμε τα τεστ κατά την άφιξη των ταξιδιωτών”, εξήγησε.

Αντιδρώντας στις ανακοινώσεις του Καστέξ, μια πηγή της καταλανικής κυβέρνησης τόνισε ότι η Καταλονία εφαρμόζει πιο αυστηρά υγειονομικά μέτρα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας. Υπενθύμισε μάλιστα ότι οι τοπικές αρχές συνιστούν σε όλους, ντόπιους και ξένους, να προσέχουν όταν ταξιδεύουν στην περιοχή αυτή, λόγω των αυξημένων εστιών του νέου κορονοϊού.

Το γραφείο του Ισπανού πρωθυπουργού απέφυγε να σχολιάσει τις αποφάσεις του Γάλλου πρωθυπουργού.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Rosengren (Fed): Τα μακροχρόνια χαμηλά επιτόκια έκαναν την τρέχουσα οικονομική κρίση χειρότερη

banksnews

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν ως πρόεδρος, δεν μπορεί να συμμετάσχει στον εμβολιασμό ως εθελοντής

banksnews

Το 1% των πιο πλούσιων ανθρώπων ευθύνεται για πάνω από το μισό διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα

banksnews

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση σε λεωφορείο

banksnews

“Έχουμε ακόμη μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας”, δηλώνει ο επικεφαλής του ΠΟΥ

banksnews

Ιταλός υπ. Υγείας: “Χρειάζεται τεράστια προσοχή σε όλη τη χώρα”

banksnews

Βρετανός ΥΠΕΞ: Γιατί θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από Ισπανία

banksnews

Κύπρος – Κούσιος: Η Τουρκία προσπαθεί να τορπιλίσει τις προσπάθειες για Διάσκεψη για το Κυπριακό

banksnews

Βρετανία: 1300 άτομα ενημερώθηκαν λανθασμένα ότι είχαν κορονοϊό

banksnews