Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Η ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα «γκρεμίζει» τα χρηματιστήρια

Σημαντική πίεση

δέχεται η χρηματιστηριακή αγορά διεθνώς -και στην Ελλάδα, με τον γενικό δείκτη να γνωρίζει πτώση 3,88%, επιστρέφοντας στις 833,16 μονάδες, στα χαμηλά τετραμήνου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές των αγορών, ο βασικός λόγος της πτώσης είναι η η αναζωπύρωση της ανησυχίας για την ταχύτητα της παγκόσμιας ανάκαμψης, λόγω της επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα, που είναι αρκετά πιο μεταδοτική από την λεγόμενη βρετανική.

«Παρά τα αυξανόμενα ποσοστά εμβολιασμού, η επιστροφή στην προ-Covid κανονικότητα φαίνεται αμφισβητήσιμη»,  δήλωσε ο Ulrich Leuchtmann, επικεφαλής της έρευνας συναλλάγματος και εμπορευμάτων στην Commerzbank.

Παράλληλα,η νευρικότητα ενισχύεται λόγω της εμφανιζόμενης έντασης μεταξύ ΗΠΑ- Ευρώπης και Κίνας, μετά από τις κατηγορίες ότι η κινεζική κυβέρνηση στρατολόγησε μισθοφόρους χάκερ για να εισβάλλει στα δίκτυα χιλιάδων οργανισμών, επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, αξιοποιώντας κενά ασφάλειας στο λογισμικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Microsoft Exchange.

Ο δείκτης FTSE 100 Index του Λονδίνου υποχώρησε 2,6% κάτω από το επίπεδο των 7.000, ενώ στη Νέα Υόρκη ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση κατά 2,67% , με απώλειες άνω των 900 μονάδων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η μετοχή της Apple (AAPL) σημείωσε πτώση σχεδόν 3%, ενώ της Microsoft (MSFT) μειώθηκε 0,7%. Από την άλλη, η Tesla (TSLA) υποχώρησε περίπου 2,5% τη Δευτέρα.

Ανάλογη είναι και η πτώση σημαντικών δεικτών μετοχών σε Γαλλία και Γερμανία.

Ο διευθυντής επενδύσεων στην AJ Bell, Russ Mold, δήλωσε, όπως μεταδίδει το BBC: «Η μεγάλη ανησυχία για την αγορά είναι εάν θα δούμε επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη». Από την πλευρά της η Susannah Streeter, ανώτερη αναλύτρια επενδύσεων και αγορών στο Hargreaves Lansdown επισήμανε: «Η αισιοδοξία που βρισκόταν στον ορίζοντα πριν από λίγες εβδομάδες επισκιάστηκε και πάλι από σκοτεινά σύννεφα, ειδικά με την γρήγορη απόφαση να επιβληθεί καραντίνα 10 ημερών για αφίξεις από τη Γαλλία».

Ειδήσεις σήμεραΦολέγανδρος: Κακώσεις στο κεφάλι της Γαρυφαλλιάς – Ψάχνουν αν ο δολοφόνος την χτύπησε πριν την ρίξει στα βράχιαΓκάλοπ Marc: Συντριπτικό «ναι» στην εκπαιδευτική μεταρρύθμισηΤόλης Βοσκόπουλος: Έπαθε ανακοπή ενώ περίμενε να πάρει σήμερα εξιτήριο – Την Τετάρτη η κηδεία του

Related posts

Πλατφόρμα για αδήλωτα τετραγωνικά: Τα ψιλά γράμματα της νέας ρύθμισης για τα ακίνητα

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με ανοδικές τάσεις το άνοιγμα

banksnews

Ευάλωτα νοικοκυριά: Διαγραφή για όλες τις οφειλές τους με τη «2η ευκαιρία»

banksnews

Ικέτης στη Fed ο Ερντογάν

banksnews

ΣΕΒ: Χρειάζονται ρηξικέλευθες πολιτικές για την επανεκκίνηση της οικονομίας

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπιες πτωτικές τάσεις

banksnews

Χρηματιστήριο: Πτώση 2,42% εν μέσω έντασης με Τουρκία

banksnews

Ελλάδα: Γιατί αυτά τα ακριβά-πολυτελή αυτοκίνητα δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας;

banksnews

Συν-Εργασία: Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τον Σεπτέμβριο

banksnews