Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία-κορονοϊός: Εμβολιασμούς ενδεχομένως και εντός του έτους προανήγγειλε ο Γενς Σπαν

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού μπορεί να ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους, ίσως και πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν, επισημαίνοντας ότι μια πρώτη έγκριση εμβολίου αναμένεται ήδη τον Δεκέμβριο.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα είναι “επιχειρησιακά έτοιμη” για εμβολιασμούς στα μέσα του επόμενου μήνα, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι θα χρειαστεί λιγότερο από ένα έτος για τον εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού.

“Υπάρχει μόνο μία διέξοδος και είμαστε στον σωστό δρόμο”, δήλωσε ο Γενς Σπαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο επίσκεψής του σήμερα το πρωί στην εταιρία βιοτεχνολογίας IDT Biologika, η οποία είναι η τρίτη γερμανική εταιρία (μετά τις BioNTech και CureVac) που εργάζεται για την δημιουργία εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η γερμανική κυβέρνηση θα επενδύσει μάλιστα επιπλέον 30 εκατομμύρια στην εταιρία, προκειμένου να αυξηθεί η δυνατότητα παραγωγής της. “Πρέπει σε αυτή την πανδημία να είμαστε γρήγοροι. Πρόκειται για χρήματα που ξοδεύονται σωστά και αφορούν επένδυση στο μέλλον μας. Και έτσι αυτό το μέλλον θα πάψει να μας τρομάζει”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπαν.

Η IDT Biologika, με έδρα στο Ντεσάου της Σαξονίας – ‘Ανχαλτ, εργάζεται σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα για την ανάπτυξη εμβολίου – φορέα, το οποίο βασίζεται στο ήδη υπάρχον εμβόλιο κατά της ευλογιάς. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η εταιρία θα παρασκευάσει τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια δόσεις στην έδρα της. “Με κάνει περήφανο το γεγονός ότι οι γερμανικές εταιρίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παγκοσμίως σε αυτή την προσπάθεια”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος ωστόσο, αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας στην Γερμανία, τόνισε ότι η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων έχει μεν ανακοπεί, “αλλά οι αριθμοί παραμένουν πολύ υψηλοί”. Διαπίστωσε πάντως και θετικά στοιχεία σε αυτή την κρίση, “αλληλεγγύη, προθυμία να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον, συνοχή, αλλά και μια δύναμη καινοτομίας σε πολλούς ερευνητές που αναζητούν λύσεις”.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Ιρλανδία: Προς μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού, χωρίς το Σιν Φέιν

banksnews

Κεντρική Αμερική: Τουλάχιστον 180 νεκροί ή αγνοούμενοι μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ήτα

banksnews

Μέρκελ: Σύντομα απόφαση για την Lufthansa

banksnews

Αυστρία: Σύστημα “φωτεινού σηματοδότη” θα δείχνει πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος μόλυνσης με κορονοϊό

banksnews

Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν από ηγέτες του αραβικού κόσμου

banksnews

Κυπριακό: Βάζει όρους και για πενταμερή ο Τατάρ

banksnews

Ρωσία: Εκτινάχθηκαν οι επιθέσεις χάκερ στον ιστότοπο του Δήμου Μόσχας για… άδεις κυκλοφορίας εν μέσω κορονοϊού

banksnews

Γερμανία: Αυξήθηκε ο αριθμός των εργαζομένων μερικής απασχόλησης τον Νοέμβριο

banksnews

ΗΠΑ: Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την έκρηξη στο Νάσβιλ

banksnews