Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Διαμαρτυρίες εστιατόρων για το lockdown

Ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Ζαν Αβαρελό προσπαθεί να κατανοήσει γιατί τις επόμενες εβδομάδες τα καταστήματα και τα θέατρα κοντά του, στην πόλη της Μασσαλίας, θα μπορέσουν να ξανανοίξουν μετά το λοκντάουν για την Covid-19, ωστόσο εκείνος πρέπει να παραμείνει κλειστός.

“Δεν είναι εντάξει”, είπε ο Αβαρελό σήμερα, καθώς έδωσε το “παρών” σε μια διαδήλωση διαμαρτυρίας στη Μασσαλία, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, ιδιοκτητών και εργαζομένων σε εστιατόρια, μπαρ και νάιτκλαμπ, κατά της κυβερνητικής εντολής να παραμείνουν τα καταστήματα αυτά κλειστά.

“Νιώθουμε ότι μας ξέχασαν”, τόνισε.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο παλιό λιμάνι της πόλης, κατόπιν έκαναν πορεία προς την έδρα της περιφέρειας, όπου συναντήθηκαν με αξιωματούχους για να εκθέσουν τις απόψεις τους.

Έξω, διαδηλωτές έριχναν καπνογόνα και φωτοβολίδες κι ένας εξ αυτών, ντυμένος με τη στολή του σεφ, κρατούσε το ομοίωμα μιας ταφόπλακας όπου αναγραφόταν η φράση: “Εδώ αναπαύεται το εστιατόριό μου”.

Η Γαλλία ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο τη σταδιακή άρση του λοκντάουν, που επέβαλε για να αναχαιτίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19.

Τα καταστήματα, που εμπορεύονται είδη πρώτης ανάγκης, θα ξαναλειτουργήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ τα μουσεία και οι κινηματογράφοι θα μπορούν να υποδεχθούν επισκέπτες από τις 15 Δεκεμβρίου.

Εντούτοις, στον τομέα της φιλοξενίας ειπώθηκε από τις αρχές ότι το νωρίτερο που θα μπορέσει να ανοίξει θα είναι στις 20 Ιανουαρίου. Οι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι τα καφέ και τα εστιατόρια, όπου οι πελάτες βγάζουν τις μάσκες για να φάνε, θα μπορούσαν να επιτρέψουν εκ νέου τη διασπορά του ιού.

Ο Ζαν Αβαρελό, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Le Cottage, στα περίχωρα της Μασσαλίας, είπε ότι έχει ήδη θέσει σε προσωρινή αργία τους υπαλλήλους του και δεν γνωρίζει για πόσο θα τα καταφέρνει χωρίς εισοδήματα, προτού αναγκαστεί να κλείσει την επιχείρησή του.

“Αύριο, εάν δεν μπορώ να πληρώνω το ενοίκιό μου και δεν μπορώ να πληρώνω τα δάνειά μου, δεν θα έχω άλλη επιλογή από το να βάλω λουκέτο”.

Ερωτηθείς τι θέλει από την κυβέρνηση, ο Γάλλος εστιάτορας απάντησε:

“Να μπορέσουμε να ξανανοίξουμε, αυτό”.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε κατάργηση νομοθετικού πλαισίου Ομπάμα για τις εκπομπές αερίων μεθανίου

banksnews

Σαουδική Αραβία: Καταργείται η μαστίγωση ως μορφή τιμωρίας

banksnews

Τουρκία: Ο Ερντογάν αλλάζει τους κανόνες διορισμού αναπληρωτών διοικητών της κεντρικής τράπεζας

banksnews

ΗΠΑ: Pfizer και BioNTech προτείνουν να διευρύνουν τις δοκιμές του εμβολίου

banksnews

Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων: Υπερδιπλασιάστηκαν φέτος οι δολοφονίες δημοσιογράφων

banksnews

Γερμανία: Καταγράφηκαν 529 νέα κρούσματα κορονοϊού- 201.372 συνολικά

banksnews

Τσεχία: Στα όρια των δυνατοτήτων τους τα αποτεφρωτήρια λόγω κορονοϊού

banksnews

Hochschild Mining: Υποχώρησαν τα προ φόρων κέρδη α΄ εξαμήνου

banksnews

Οι Δημοκρατικοί βγάζουν μπροστά το μεγαλύτερο αστέρι τους -τον Obama- για να στηρίξει τον Biden

banksnews