Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Διαδηλώσεις στη Βιέννη κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό

“Κυβέρνηση Παραίτηση”, “Ο Τύπος είναι ψεύτης”: διαδηλώσεις κατά των υγειονομικών μέτρων για την επιδημία του κορονοϊού συγκέντρωσαν περί τις 10.000 άτομα το απόγευμα στην Βιέννη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αυστριακής αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σε διαφορετικά σημεία της αυστριακής πρωτεύουσας κατήγγειλαν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί από τον Μάρτιο στου πληθυσμό για την αντιμετώπιση της επιδημίας και την κυβέρνηση του Σεμπάστιαν Κουρτς.

Στο τέλος του Δεκεμβρίου, η αυστριακή κυβέρνηση επέβαλε το τρίτο lockdown από την έναρξη της επιδημίας για να καθυστερήσει την εξάπλωση της επιδημίας. Τα καταστήματα, εκτός όσων πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, είναι κλειστά, μαζί με τους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων, αθλητικών δραστηριοτήτων, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

“Οι αριθμοί που μας σερβίρουν για τους νεκρούς είναι βλακείες. Δεν θέλω να καταλήξω όπως στην Κίνα όπου δεν έχει κανείς δικαίωμα να κάνει τίποτε”, δήλωνε μία διαδηλώτρια δίπλα σε ένα πανό που έγραφε: “Είστε η αρρώστεια, είμαστε το φάρμακο”.

“Είμαστε ενήλικες! Εδώ και έναν χρόνο, βγαίνω συνέχεια και δεν έχω κολλήσει τον κορονοϊό. Δεν υπάρχει περίπτωση να εμβολιαστώ”, πρόσθεσε.

Κρατώντας αυστριακές σημαίες, οι περισσότεροι διαδηλωτές δεν φορούσαν μάσκες και δεν τηρούσαν τις αποστάσεις που ορίζει ο νόμος. Οι αστυνομικές δυνάμεις περιορίστηκαν σε συστάσεις.

Ο πρώην αντικαγκελάριος, ο ακροδεξιός Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, συμμετείχε σε μία από τις συγκεντρώσεις. Δεν φορούσε μάσκα.

“Πετάξτε επιτέλους αυτό το βρωμερό μαντήλι”, προέτρεπε μέσω τηλεβόα μία από τους ομιλητές.

Σε ορισμένα πανό γινόταν αναφορά στην θεωρία συνωμοσίας που έχει γίνει γνωστή ως “μεγάλη αντικατάσταση” του πληθυσμού.

Αντιδιαδήλωση 500 περίπου ακτιβιστών της άκρας αριστεράς πραγματοποιήθηκε παράλληλα για να καταγγελθεί “η παράνοια των αντίπαλων της μάσκας”.

Η Αυστρία των 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει 7.053 θανάτους από την Covid-19.

Επειτα από συστάσεις των ειδικών και διαβουλεύσεις με τις ηγεσίες των ομόσπονδων κρατών, ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς αναμένεται να ανακοινώσει αύριο παράταση του lockdown πέραν της 24ης Ιανουαρίου, την υποχρεωτικότητα της τηλεργασίας και περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων.

-

Related posts

Κύπρος: Τρεις θάνατοι και 128 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

banksnews

Πόλη “φάντασμα” η Βιέννη την επομένη της τρομοκρατικής επίθεσης

banksnews

Ισπανία: Εκτόξευση των δηλητηριάσεων παιδιών από κατάποση αντισηπτικού τζελ

banksnews

Τα Sputnik-V και EpiVacCorona είναι αποτελεσματικά κατά της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού

banksnews

Κίνα: 14 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

banksnews

Γερμανία: 19.528 κρούσματα του νέου κορονοϊού

banksnews

Λευκορωσία: Διαμαρτυρία γιατρών για την απόλυση του διευθυντή του εθνικού καρδιολογικού κέντρου

banksnews

Ζημιές για πρώτη φορά σε ετήσια βάση ανακοίνωσε η easyJet

banksnews

Γαλλία: Ένας Ρουαντέζος πρόσφυγας ομολόγησε τον εμπρησμό του καθεδρικού ναού της Νάντης

banksnews