Image default
TOP STORIES

Αυξήσεις μισθών σε τραπεζικά στελέχη – και όμως είναι αλήθεια

moneydown

Οι τράπεζες σε όλη την Ευρώπη βιάζονται να τροποποιήσουν τους μισθολογικούς τους κανόνες (ιδιαίτερα όσον αφορά τα bonus) μέχρι το τέλος του μήνα, σε μια προσπάθεια να συμμορφώνονται πλέον με τους νέους κανόνες της ΕΕ και να εξασφαλίσουν έτσι την έγκριση των μετόχων στις προσεχείς γενικές συνελεύσεις.

Read more……

Read more……


Οι τράπεζες σε όλη την Ευρώπη βιάζονται να τροποποιήσουν τους μισθολογικούς τους κανόνες (ιδιαίτερα όσον αφορά τα bonus) μέχρι το τέλος του μήνα, σε μια προσπάθεια να συμμορφώνονται πλέον με τους νέους κανόνες της ΕΕ και να εξασφαλίσουν έτσι την έγκριση των μετόχων στις προσεχείς γενικές συνελεύσεις.

«Δεν θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολη η χρονική στιγμή,» δήλωσε μέλος της επιτροπής αποδοχών τράπεζας της οποίας η γενική συνέλευση αναμένεται το Μάιο. «Οι δικηγόροι μας νόμιζαν ότι είχαν υπογραφές για όλα τα απαραίτητα χαρτιά. Τώρα ψάχνουν να δουν κατά πόσο προλαβαίνουν να αναδιατυπώσουν τα πάντα εγκαίρως.»

Οι τράπεζες και οι μετόχοι τους τα έχασαν την περασμένη εβδομάδα, όταν η ΕΕ προώθησε τελικά ένα πολυσυζητημένο σχέδιο που θέτει ανώτατο όριο στα bonus ανώτερων τραπεζικών στελεχών ανάλογα με το επίπεδο των μισθών τους – ή δύο φορές αυτό αλλά μόνο με τη ρητή έγκριση των μετόψν. Οι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2014.

«Έχουμε περάσει μήνες σχεδιασμού εξελιγμένων συστημάτων αμοιβών με τους μετόχους μας,» δήλωσε στέλεχος  τράπεζας. «Τώρα θα πάμε. . . πίσω στην αρχή.»

Το πιο πιεστικό πρόβλημα σχετίζεται με τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη και μελών του συμβουλίου, των οποίων οι αποδοχές πρέπει να τεθούν σε ψηφοφορία στους μετόχους.

Ενώ τράπεζες και επενδυτές λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμν πώς θα διαμμορφωθούν τα νέα δεδομένα, οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι θα ανέβουν οι μισθοί για να μειωθούν οι ενδεχόμενες διαφορές.  Ετήσια bonus και μακροπρόθεσμα σχέδια πληρωμώνείναι επίσης πιθανό να συγχωνευθούν.

Εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι αυτό θα σήμαινε πως ανώτατα διευθυντικά στελέχη, οι οποίοι επί του παρόντος, λαμβάνουν μισθούς μέχρι £ 1,5 εκ., θα μπορούσαν να αναμένουν το μισθό τους να ανέλθει σε £ 2 με  3,5 εκατ. «Οι τράπεζες θα πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια τους και να δουλέψουν σκληρά για να αναδιαμορφώσουν αυτά τα συστήματα αμοιβών» δήλωσε ανώτερο τραπεζικό στέλεχος.

Διευθυντές προειδοποιούν ότι αν δεν τηρηθεί η προθεσμία θα σήμαινε ότι είτε οι τράπεζες περιφρονούν τους κανόνες τον επόμενο χρόνο – ή αναγκάζονται να συγκαλέσουν έκτακτη γενική συνέλευση εντός του τρέχοντος έτους αποκλειστικά και μόνο για να ψηφίσουν σχετικά με τις αμοιβές. «Θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο – θα θέσουν το θέμα στο μικροσκόπιο» δήλωσε ο πρόεδρος μιας τράπεζας.

Πολλοί επενδυτές και ρυθμιστικές αρχές δεν είναι υπέρ της αλλαγής της αμοιβής-βάσει-επιδόσεων επειδή μειώνει την ευελιξία, αλλά υπάρχει μια αίσθηση ανοχής μεταξύ των μετόχων της τράπεζας. «Δεν βλέπω καμία άλλη επιλογή», ​​δήλωσε ένας επενδυτής. «Αν οι τράπεζες αρχίσουν να αποδίδουν καλά. . . οι διευθύνοντες σύμβουλοι θα ζητούν επάξια καλές αποδοχές και αυτό θα πρέπει να είναι σε μορφή μισθού και όχι bonus.»

Ένας ειδικός εταιρικής  διακυβέρνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέφρασε την ανησυχία ότι θα υπάρξει πίεση για πληρωμές κοντά στο μέγιστο δυνατό όριο:  «Θα μπορούσε να γίνει κίνητρο για λιγότερο ισχυρά κριτήρια απόδοσης.»

Η HSBC, η οποία περηφανεύεται για τα εξελιγμένα συστήματα  bonus για τον διευθύνοντα σύμβουλο Stuart Gulliver, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι κατέβαλε μόνο το 52 τοις εκατό του μέγιστου ετήσιου bonus.

«Το σύστημα αυτό όπως είναι πιθανό να χειρισθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί εύκολα κάποιος να λάβει το 90 τοις εκατό της αξίας», δήλωσε ένας ειδικός σε θέματα αμοιβών.

Related posts

Διαπραγμάτευση – φάρσα για τους πλειστηριασμούς!

banksnews

Τεχνολογία και κερδοσκοπία συναντώνται στα κρυπτονομίσματα

banksnews

O «καυτός» μήνας των τραπεζών

banksnews

Leave a Comment