Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Αθανάσιος Σίψας (Πρόεδρος ΕΚΤΕΡ): Η μάχη του κατασκευαστικού κλάδου απέναντι στον Covid-19

Ο κορονοϊός πλήττει εδώ και ένα μήνα τη χώρα μας, όταν στις 26 Φεβρουαρίου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του Covid-19 στη Θεσσαλονίκη και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η επέκταση του φονικού ιού είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων συμπολιτών μας, καθώς και την ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Ως εκ τούτου δημιουργήθηκε η ανάγκη για την ενίσχυση των υποδομών του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς και για την περαιτέρω χρηματοδότησή του.

Μιλώντας στο Reporter, ο πρόεδρος της ΕΚΤΕΡ Α.Ε., Αθανάσιος Σίψας, ανέδειξε την προσφορά του ελληνικού κατασκευαστικού κλάδου στην υλοποίηση νέων έργων, που θα δώσουν «ανάσα» στις ήδη υπάρχουσες δομές υγείας. Προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με τον κ. Σίψα, «πρέπει ο τομέας των κατασκευών να βοηθήσει για να μην μπει η κοινωνία σε περιπέτειες χειρότερες, όπως είναι αυτές που βλέπουμε στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία».

Μέχρι τις 10 Απριλίου η περάτωση του νοσοκομείου Χαλκίδας

Όπως επισήμανε στο «R» ο πρόεδρος της ΕΚΤΕΡ, η εταιρεία έχει λάβει εντολή από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, ώστε να προχωρήσει νωρίτερα στην ολοκλήρωση των εργασιών της για την ανέγερση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο θα δοθεί στο κράτος το αργότερο έως τις 10 Απριλίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο για την φροντίδα ασθενών, οι οποίοι αποτελούν επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού.

Η προθεσμία αυτή προέκυψε από τις νέες δραματικές για τη χώρα συνθήκες, με τον κ. Σίψα να γνωστοποιεί ότι το εν λόγω έργο υλοποιείται σε κοινοπραξία με την κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. Όπως ανέφερε ο κ. Σίψας, η ΕΚΤΕΡ ασχολείται πλέον αποκλειστικά με το νοσοκομείο της Χαλκίδας, καθώς και με το «πως θα διασφαλίσουμε τις ζωές των ανθρώπων». «Τα υπόλοιπα είναι σε δεύτερη μοίρα», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤΕΡ και σε αυτό το πλαίσιο πρόσθεσε πως «τα οικονομικά στοιχεία για το μέλλον των επιχειρήσεων βρίσκονται σε επόμενο στάδιο».

117 Hospital Halkida 1

117 Hospital Halkida 4

117 Hospital Halkida 6

Σύμφωνα με τον κ. Σίψα, «οι κατασκευαστικές εταιρείες είναι εργαλεία στα χέρια της κυβέρνησης και τώρα το κράτος έχει πολύ μεγάλες ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ. Και στην Χαλκίδα αυτό που κοιτάμε να παραδώσουμε είναι 30 κλίνες ΜΕΘ, ώστε να τις παραλάβει το κράτος και να τις αξιοποιήσει». Όπως τονίζει ο Πρόεδρος της ΕΚΤΕΡ, στη Χαλκίδα έχει η εταιρεία μηχανικούς, εργάτες και μεγάλο μέρος του προσωπικού της, επαναλαμβάνοντας πως «μόλις περάσει αυτή η βαθιά κρίση θα δούμε το μέλλον».

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤΕΡ έχει αναλάβει την υπεργολαβία για την εκτέλεση τμήματος των οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών του Γενικού Νοσοκομείου της Χαλκίδας από το 2013, ενώ το συνολικό κόστος του έργου υπολογίζεται στα 16,713 εκατ. ευρώ.

Πλήρως εξοπλισμένο από το 2017 το νέο νοσοκομείο

Το νέο νοσοκομείο είναι ήδη έτοιμο και πλήρως εξοπλισμένο από τα τέλη του 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter, το πρόβλημα για τη λειτουργία του ήταν τα σύνοδα έργα, με το Δήμο Χαλκιδέων να υπογράφει σύμβαση για τα σύνοδα έργα στα τέλη του 2018.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στην πορεία προέκυψαν και αρχαιολογικά ευρήματα, που καθυστέρησαν ακόμη περισσότερο την εκτέλεση των έργων, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η περιοχή που χτίστηκε το νέο νοσοκομείο ήταν το κέντρο της αρχαίας Χαλκίδας.

Τέλος, οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν ότι την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση με δική της πρωτοβουλία έστειλε συνεργείο για την ηλεκτροδότηση του νοσοκομείου και πλέον είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο ηλεκτρισμού.

89490579 3332429386786468 8715284973470351360 n

89511169 3332429506786456 3125809354725392384 n

89350683 3332429526786454 2014033203022528512 n

Τα εργοτάξια δουλεύουν κανονικά με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

Στα νέα εργασιακά δεδομένα, που έχει επιβάλλει η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας, αναφέρθηκε ακόμη ο κ. Σίψας, τονίζοντας ότι όπως οι υπόλοιπες εταιρείες των άλλων κλάδων, έτσι και η ΕΚΤΕΡ εφαρμόζει το νέο σύστημα της τηλεργασίας και τα γραφεία της επιχείρησης έχουν αδειάσει. «Από 50 άτομα, πλέον έχουμε μείνει 3 στο γραφείο. Είμαι εγώ, η γραμματέας και ο προϊστάμενος του λογιστηρίου», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το υπόλοιπο προσωπικό των κεντρικών γραφείων της εταιρείας εργάζεται από τα σπίτια, μέσω των υπολογιστών τους.

Προτεραιότητα της εταιρείας αποτελεί επιπλέον και η διασφάλιση των εργαζομένων στα εργοτάξια, τα οποία δουλεύουν κανονικά με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Στο πλαίσιο διευκόλυνσης των εργαζομένων στα εργοτάξια, ο κ. Σίψας κατέληξε λέγοντας ότι «έχουμε λάβει σοβαρά προληπτικά μέτρα και προσπαθούμε καθημερινά ώστε οι άνθρωποι της ΕΚΤΕΡ να εργάζονται σε ασφαλές περιβάλλον».

Αριστοτέλης Παππάς

Related posts

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

banksnews

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα στον ιό

banksnews

MSCI Greece: Αναδιάρθρωση δεικτών αύριο βράδυ-Πιθανότητα αναβάθμισης για Μυτιληναίο και Πειραιώς

banksnews

Leave a Comment