Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Θέτουμε σταθερές βάσεις για την ανάπτυξη

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπερασπίσθηκε στη βουλή τις προωθούμενες ρυθμίσεις με το νομοσχέδιο που κατέθεσε και αντέκρουσε την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Τις σταθερές βάσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θέτει σύμφωνα με τον κ. Αδωνη Γεωργιάδη το σχετικό νομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή. Ο υπουργός Επενδύσεων υπερασπίστηκε τις προωθούμενες ρυθμίσεις ενώ παράλληλα αντέκρουσε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων πως «το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για online παραγωγές ενηλίκων, για ντεκορατέρ και μοντελίστ».
«Κυβερνήσατε για 4,5 χρόνια, δεν μπορείτε να υποδύεστε τον ρόλο που είχατε πριν 4,5 χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός για να προσθέσει απευθυνόμενος προς τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά: «το λέω για να καταλάβετε ότι πλέον αν θέλετε να προκόψετε θα πρέπει να σοβαρευτείτε. Το να έρχεστε εδώ αδιάβαστος είναι βαρύ ατόπημα. Έχετε ήδη κοπεί».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παππάς είχε υποστηρίξει ότι η ΝΔ εντάσσει στο αναπτυξιακό της τις διανομές φαγητού (delivery) και την επιδότηση τηλεοπτικών εκπομπών υποστηρίζοντας μάλιστα με ειρωνικό ύφος ότι θα ενταχθούν στο αναπτυξιακό οι εκπομπές του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά.
«Ο Γιώργος Αυτιάς δεν χρειάζεται επιχορήγηση. Δεν είναι όπως η Ακριβοπούλου που είχε τηλεθέαση μόλις 1%» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης για να συνεχίσει: «Το νομοσχέδιο προσπαθεί να κάνει καλύτερη τη ζωή των επενδυτών και των επιχειρηματιών γιατί αυτή είναι η δουλειά του υπουργείου».
Διευκρίνισε επίσης ότι οι προβλέψεις για την παροχή αδειών από τον υπουργό Ανάπτυξης είναι ακριβώς ίδιες με αυτές που είχε φέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάννης Δραγασάκης.
Αναφορικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τις ρυθμίσεις που αφορούν τα πόθεν έσχες είπε: «Αυτή η εσωτερική του Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ αυτή η τεράστια ψυχική ανάγκη να μαθαίνει που βρίσκει τα χρήματα ο τελευταίος, περίεργο πράγμα. Επί 4,5 χρόνια ρωτούσαμε ποιος είναι ο κρυφός μέτοχος της Αυγής και δεν παίρναμε απάντηση. Το μόνο που μάθαμε ήταν ότι δεν υπήρχε off shore στην Κύπρο. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Έχετε γίνει ρεζίλι των σκυλιών εδώ και 4,5 χρόνια».
Πάντως, για τις συγκεκριμένες διατάξεις ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ για θέματα επικοινωνίας Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε ότι η απαλλαγή από την κατάθεση πόθεν έσχες ισχύει για μεριδιούχους επενδυτικών σχημάτων που μπαίνουν επιχειρήσεις ΜΜΕ.

Related posts

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή η άνοδος

banksnews

Ηλεκτρικός – Μετρό: Ο χάρτης των νέων επεκτάσεων ύψους 11 δισ. ευρώ

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με κέρδη συνεχίζει η Αθήνα

banksnews

Χρηματιστήριο: Ένα βήμα πριν τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

banksnews

Όλα για τις νέες δουλειές στην Ελλάδα

banksnews

ΕΛΠΕ: Διαρκής στήριξη στο ΕΣΥ και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στη μάχη κατά της πανδημίας

banksnews

Folli – Follie: Ξεκινά η οικονομική αναδιάρθρωση του oμίλου

banksnews

Η ελληνική εταιρεία «Planet» κέρδισε έργο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

banksnews

Επίδομα παιδιού: Μετατίθεται η ημερομηνία ανοίγματος της πλατφόρμας

banksnews