Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης : Αδιανόητη τυχόν αύξηση στα καύσιμα με δικαιολογία τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

«Κάθε λογικός άνθρωπος ανησυχεί για τις εξελίξεις στο Ιράν, ένας υπουργός Ανάπτυξης ακόμη περισσότερο, διότι, αν έχουμε παρατεταμένη κρίση εκεί και το πετρέλαιο αυξηθεί πάνω από τα 100 δολάρια για μακρό χρονικό διάστημα, αυτό επιβαρύνει συνολικά την οικονομία μας στο μέτρο που αυτή εξαρτάται από τα ορυκτά καύσιμα».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο κ. Γεωργιάδης προσέθεσε πως «σήμερα δεν νοείται καμία αύξηση στην τιμή των καυσίμων λόγω της επίθεσης των Αμερικανών στο Ιράν προχθές».

«Όποιος πρατηριούχος τυχόν ανέβασε τις τιμές εξ αυτού του λόγου είναι κλέφτης. Ως υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε βγάλει συνεργεία και κάνουμε ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων» υπογράμμισε ο υπουργός.

«Ο αποθανών στρατηγός του Ιράν ήταν κεντρικό πρόσωπο στις επιχειρήσεις του Ιράν εκτός Ιράν. Το Ιράν ακολουθεί πολιτική πάρα πολύ παρεμβατική στις γειτονικές της χώρες κι είναι χώρα εξαιρετικά επιθετική στην περιοχή της. Προφανώς, αυτό έφθασε σε ένα σημείο που έκριναν οι ΗΠΑ ότι έπρεπε να αντιδράσουν. Καλώς ή κακώς, αυτό θα το κρίνει η ιστορία. Πρόκειται πάντως για το σοβαρότερο γεγονός των τελευταίων ετών» εκτίμησε ο υπουργός και προσέθεσε: «Εμείς ως Ελλάδα επιθυμούμε ηρεμία, ησυχία, να κυλούν όλα σε μια παγκόσμια κανονικότητα, ώστε να δράσουμε προσελκύοντας επενδύσεις».

Σχετικά με την επίσκεψη στις ΗΠΑ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Μετέχω στην αποστολή που συνοδεύει τον κ. πρωθυπουργό στη συνάντησή του με τον πρόεδρο Τραμπ στο Λευκό Οίκο. Παράλληλα, θα έχω συνάντηση με τον ομόλογό μου για μια σειρά θεμάτων που αφορούν αμερικανικές επενδύσεις, είτε εκκρεμών είτε σχεδιαζομένων για το μέλλον, στην Ελλάδα, προκειμένου να δούμε πώς μπορούν να υλοποιηθούν ταχύτερα. Οι Αμερικανοί έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Το Φεβρουάριο προγραμματίζεται μεγάλη αποστολή αμερικανών επιχειρηματιών του τομέα της πληροφορικής και του IT, από τη Silicon Valley και αλλού, με την ενθάρρυνση της αμερικανικής κυβέρνησης, προκειμένου να συναντηθούν με έλληνες επιχειρηματίες του ίδιου τομέα, για να σχεδιάσουν κοινές δράσεις και κοινά επιχειρηματικά σχέδια».

«Ως προς τις επενδύσεις», συνέχισε ο υπουργός, «εστιάζουμε στο αμερικανικό ενδιαφέρον στα ναυπηγεία. Η εταιρεία ΟΝΕΧ έχει πάρει τα ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου. Εμείς προσδοκούμε αυτό να επεκταθεί και στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που είναι πιο σύνθετο επιχειρηματικό πρότζεκτ. Άρα, πρέπει να δούμε σε ποιο βαθμό η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να βοηθήσει αυτού του είδους την επένδυση στην Ελευσίνα, που την έχουμε ψηλά στην ατζέντα μας».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Αμερικανικό ενδιαφέρον υπάρχει και για τις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνησή μας, και ειδικά για τη ΔΕΠΑ, που αποτελεί στρατηγική επένδυση. Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται έντονα για την αγορά φυσικού αερίου, καθώς είναι πλέον εξαγωγική χώρα φυσικού αερίου, εξ ου και η επένδυση στην Αλεξανδρούπολη για το LNG. Περιμένουμε να δούμε πώς αυτό το ρητορικό ενδιαφέρον θα μετουσιωθεί σε πράξη».

(Πηγή πληροφοριών: - – ΜΠΕ)

Related posts

Double score για τη ΝΔ – Πώς αξιολογούν οι πολίτες του υπουργούς

banksnews

Μητσοτάκης : Στο Άμπου Ντάμπι για προσέλκυση επενδύσεων

banksnews

Σπίρτζης για παρακράτος: Δεν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης από τον ΣΥΡΙΖΑ

banksnews

Leave a Comment